Vrijdag, 1 Februari 2008

te warm geworden!

Deze nacht is de temperatuur veel te hoog opgelopen, waardoor de neerslag gedurende de rest van de nacht als regen is neergekomen. De sneeuw die we gisterenavond hebben gekregen is kompleet gesmolten!

Ziet er dus uit dat de weervoorspellers er flink naast gezeten hebben, en dat er, ook indien er dit weekend toch nog sneeuw zal vallen, er toch te weinig is om loipen te kunnen trekken.

Voorlopig valt er deze ochtend opnieuw regen, veel regen zelfs!

En wat zegt Karel die ons eerder deze week zulk hoopvolle verwachtingen liet koesteren?

Dag Hubert,
Een ramp. De voorspelde neerslag is er niet gekomen. Ook in het zuiden van het land niet, zo te zien. Echt zeer erg. Zo heb ik weer wat geleerd. Nooit te vroeg met neerslaggetallen komen. Nu was het wel allemaal sneeuw als de neerslag er wel kwam, de temperatuur ging dan nog forser zakken. Botrange meldt 3 cm. Ik had nu eens hoop om de winter wat te redden… Ja en wat nu.. vannacht misschien een centimeterke…
Amai, niks kan nog in dit nieuwe klimaat.
Israël, Irak,.. hopen sneeuw en hier…
een trieste sneeuwfanaat groet u,
Karel
(geluk dat ik vanavond naar Oostenrijk vertrek)

Bij ons in Wirtzfeld:
Opgemeten temperaturen gisteren max +3.0°C, min +1.5°C , gras +1.°C
Neerslag in de laatste 24 uur: 4.8 mm, deels als sneeuw, deels als regen.
Voor uitgebreide weerstatistieken Hier klikken

Op onze blog was het vanwege de te verwachten sneeuw gisteren nogal een drukte van jewelste: regelmatig hadden wij meer dan 60 bezoekers tegelijk op onze Wirtzfeld Website, en kort na 17.00 uur gisterenavond hebben we een nieuw rekord, met 76 bezoekers gelijktijdig kunnen optekenen. Ook het aantal afgeroepen pagina’s was gisteren ca 5 x meer als op een normale (sneeuwvrije) dag.

Dat rekord is daarnet opnieuw verpulverd: 96 gelijktijdige bezoekers deze ochtend om kort na negen op onze wirtzfeld website! Om die tijd hebben zeker veel mensen hun snowmailing gelezen die ik om 6 uur vanochtend verstuurd heb met het slechte nieuws!

De warme winters hebben ons, net als verleden jaar, ook dit keer weer parten gespeeld.
Het is al van 2006 geleden dat we nog eens genoeg sneeuw hebben gehad om te kunnen skien resp langlaufen. Nu maar hopen dat we toch nog midden Februari een winterprik mogen noteren, maar ik begin het langzaam aan somber in te zien!

Later vandaag zal ik de maand statistieken van de opgetekende temperaturen in Wirtzfeld publiceren.

Mike heeft nog niet veel van zijn vakantie in België kunnen profiteren, eerst heeft hij een hele week op de boot tentoonstelling in Düsseldorf doorgebracht ivm met zijn beroep als duikleraar. Begin deze week moest er natuurlijk nog het een en ander ingekocht worden. En gisteren moest hij naar Midden-Duitsland waar hij deelgenomen heeft aan een speciaal examen ivm met onderhoud en reparatie van bepaalde duikapparatuur. Trots kon hij gisterenavond dan ook zijn nieuwste diploma tonen dat hij daar behaald heeft. Proficiat!

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live Webcam: Wirtzfeld Valley

Geplaatst in Winter 2007-2008.

4 reacties

 1. De stroming kwam teveel uit het zuidwesten ipv het noordwesten. Vandaag zal het te warm voor sneeuw zijn. Zaterdag misschien een buitje, maar ik denk dat het niets meer voor gaat stellen.

  Hopelijk komt er speodig een nieuwe kans.

 2. Daarnet Sabine op VRT-radionieuws:”… zal misschien nog kantje-boord worden om op de hoge venen te kunnen langlaufen”
  Ja zeg! Leven die mensen daar bij het KMI op een andere planeet?
  Met sombere groeten uit Weywertz
  Walter

 3. Toch zou ik de moed nog niet opgeven. 1 serieuze bui vannacht en er kunnen cm’s dik uitvallen. Ben eens moeten terugkeren vanuit Luik t.g.v. 1 bui! Er lag wel 10 cm op tijd van een uur! Vannacht zou het gaan vriezen, vlak voor een buienlijn uit. Lijkt me ideaal! Indien morgen nog steeds groen, tsja, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.