Update Zaterdag 18.45 uur

Update 18.45 uur
Al vrij vroeg beginnen hier in de Oostkantons de temperaturen behoorlijk te vallen. Bij een heldere hemel boven sneeuw is dat normaal, en dat betekent tevens dat ook morgen het mooie winterlandschap uitnodigt tot wandelingen.

Mededeling van de Dienst voor Toerisme: alle Ski pistes blijven gesloten omdat er voor langlauf te weinig sneeuw ligt.

De wegentoestand is ideaal: alle wegen zijn geruimd, zodat de rit naar de Oostkantons alleen gehinderd kan worden door andere weggebruikers.

Opgelet: morgen, Zondag zijn er ook Carnavals optochten in diverse plaatsen, de meesten trekken tussen 13.00 en 15.00 uur door de straten, waardoor hier en daar een plaatselijke omleiding kan voorzien zijn.

Update 17.45 uur
Een van onze website lezers schreef (zie bij de reacties) dat er op Botrange toch gelanglaufd wordt. Maar opgelet: volgens onze gegevens zijn er nog géén loipen getrokken, het zijn dus gewoon “wilde” loipen, waarop je, doordat er slechts 8 cm sneeuw ligt, je ski’s erg snel kunt kapot kunt lopen.
Is ook de reden waarom er nog géén ski-verhuur geopend is. Waarvan nota.

Update 15.00 uur:
Er komt meer bewolking opzetten, en er valt af en toe een beetje verse sneeuw…

Update 14.00 uur:
Zonnige perioden met temperaturen rond het vriespunt. Vannacht zijn er brede opklaringen boven Hoog België, waardoor de temperaturen boven de sneeuw omlaag duiken tot -5° C. Ook morgen blijft het sneeuwtapijtje dus liggen

Update 12.00 uur:
De wegen zijn allemaal schoongemaakt en er is zout gestrooid, het laat zich opnieuw goed rijden in de Oostkantons. Er ligt te weinig sneew om te skiën of te langlaufen. Er is voorlopig geen nieuwe sneeuw in aantocht.

Update 10.00 uur:
Het heeft ondertussen opgehouden met sneeuwen, en volgens de wolkenradarbeelden zal het praktisch de rest van de dag droog blijven met bredere opklaringen.

Is ook te zien op de webcams: geregeld breekt de wolkenlaag hier open en komt de zon door.

Geplaatst in Winter 2007-2008.

4 reacties

 1. ik heb een vraagje : ligt er genoeg sneeuw voor de kinderen op te sleeen ?

  om te sleeen is het net genoeg, maar dan mag het niet beginnen te dooien…

 2. Nog een vraagje: zijn er langlaufers te bespeuren of is dit compleet onbegonnen werk? Men geeft 8cm op de Botrange. Heb jij weet of er daar kan gelanglaufd worden?
  Mvg., Ekke

  Nee, met 8 cm kan men beslist NIET langlaufen, en tussen de bomen ligt er sowieso iets minder… Botrange meldt ook dat skiverlhuur gesloten blijft

 3. Wij zijn net terug. Naar Eupen geweest, naar Botrange een wandeling gemaakt. Dan naar Monschau gaan eten. Daarna in de terugreis gestopt tegen Mutzenich toen het sneeuwde.
  Ik moet zeggen, op Botrange waren er redelijk wat langlaufers hoor. En het ging best vlot!!
  Volgens mij lag er toch 10cm. Ook in Monschau lag het mooi, op de auto’s lag er nog 8cm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.