Carnavals Zondag, 3 Februari 2008


Een prachtige zonsopgang boven het besneeuwde landschap in Wirtzfeld deze ochtend

Bij ons in Wirtzfeld:
Opgemeten temperaturen gisteren max +0.5° C, min -5° C , gras -9.0° C
Neerslag in de laatste 24 uur: 0.5 mm, sneeuw
Totale hoogte van de sneeuw ca 6-8 cm

Voor uitgebreide weerstatistieken Hier klikken

Weersverwachting vandaag: temperatuur rond het vriespunt, droog en zonnig, met een stevige wind die het koudegevoel verhoogt.

Bij onze bezoekers statistieken hadden we gisteren ochtend een nieuw rekord: 150 gelijktijdige bezoekers van de Wirtzfeld website om 09.49 uur. De totaal bekeken 48.000 pageviews die wij gisteren hadden, zijn echter nog ver verwijderd van het rekord dat tijdens de winter 2006 werd opgesteld met 73.000 pageviews op één dag.

Deze nacht dus behoorlijk koud geweest, zodoende is de sneeuw mooi kunnen blijven liggen. Er is geen sneeuw bijgekomen, dus de toestand is dezelfde als die van gisteren: te weinig om te langlaufen, net genoeg om te kunnen sleeen, en van het winterlandschap te kunnen genieten tijdens een ferme wandeling.

Een van onze website lezers schreef (zie bij de reacties gisteren) dat er op Botrange toch gelanglaufd werd. Maar opgelet: volgens onze gegevens zijn er nog géén loipen getrokken, het zijn dus gewoon “wilde” loipen, waarop je, doordat er slechts 8 cm sneeuw ligt, je ski’s erg snel kunt kapot kunt lopen.
Is ook de reden waarom er nog géén ski-verhuur geopend is. Waarvan nota.

LIVE SITUATIE

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live Webcam: Wirtzfeld Valley (Klik om in te zoomen)

De jeugd van Wirtzfeld is gisteren door het dorp getrokken om hun praalwagen te tonen aan de inwoners en daarbij wat centjes op te halen…

Vandaag en morgen trekken er in diverse gemeenten in de Oostkantons Carnavals optochten door de straten, tussen 13.00 en 15.00 uur kan dat voor plaatselijke omleidingen zorgen.

Interessante informatie elders op onze website:

WINTER TIPS
Nuttige Telefoonnummers
Informatie voor Langlaufen
Ski Centers

En wie niet weg kan vandaag: in de tussentijd www.easyscopes.be, de gratis nederlandstalige horoskoop service van mijn zoon Jochen eens raadplegen?

Ik beveel natuurlijk ook nog eens graag onze romantische vakantiewoning voor 2 personen in Wirtzfeld aan: klik hier voor uitgebreide informatie en vrije data:

Advertentie over onze vakantiewoning:

NU BOEKEN:
Vrije Data tot na Pasen in Wirtzfeld Valley Appartement:

Pasen valt dit jaar op 23+24 Maart

Iedereen een prettige Zondag!

Hubert

Geplaatst in Winter 2007-2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.