(As)Woensdag, 6 Februari 2008


regen en heftige windvlagen

Bij ons in Wirtzfeld:
Opgemeten temperaturen gisteren max +7.5° C, min +2° C , gras +2.0° C
Neerslag in de laatste 24 uur: 12.4 mm regen

Voor uitgebreide weerstatistieken Hier klikken

De Carnaval is voorbij, en het is me gelukt om ook tijdens deze dolle dagen mijn rookstop vol te houden. 5 weken is het nu dat ik ermee gestopt ben, dus ik mag best tevreden zijn.

Waarover we natuurlijk niet tevreden zijn is het heel korte winter intermezzo van afgelopen weekend… Is dat alles geweest voor deze winter?
De weersinstituten beginnen al te praten dat volgende week het weer wel eens richting lente zou kunnen gaan, terwijl wij vroeger midden februari vaak “hartje winter” konden melden met 50 cm sneeuw of méér in de Oostkantons.

Ook in de Franse Alpen hebben ze met te warme winters te kampen, een eerste ski oord: Abondance, heeft ondertussen besloten zijn skiliften definitief te sluiten. En er zouden nog veel skiplaatsen in de Alpen moeten volgen, omdat er tegenwoordig veel te weinig sneeuw valt.

Voor vandaag kunnen we melden dat er in België veel regen neerkomt, gepaard met veel wind, en we pas later deze week met drogere perioden mogen rekenen. Geen weer om buiten te gaan, en dat komt me goed uit, want de maandelijkse fakturen moeten buiten, een beetje later als gebruikelijk vanwege de Carnavals periode, dus dat is de hele dag op kantoor werken.

Ik zal me dus vandaag echt niet vervelen.

Wie zich ook niet verveelt is opnieuw een mol, die zich doorheen ons grasveld aan het ploeteren is, ondanks anti mol vibratoren…


Molshopen

Geplaatst in Stoppen met roken, Winter 2007-2008.

3 reacties

 1. Beste Hubert
  ik heb ook van alles geprobeerd om de mollen wegte krijgen ook vibratoren maar het helpt niet.
  het beste werkt nog de gang open graven en een mollenklem er in zetten,het is even wat werk maar succes gegarandeerd
  veel succes
  Theo

 2. Hubert,
  Misschien zijn de batterijen wel leeg van je mollenklem. (neen)
  Mollenklemmen plaatsen is ook een “vak”. Bij ons in de omgeving roepen we dan de hulp in van een “oud boertje” (gepensioneerde landbouwer). Die weten precie hoe je dit moet aanpakken. Succes Bij ons doet dat de buurvrouw…

 3. Hubert, ben ook een rookstop aangegaan. Maar dan wel met medicatie (Champix) heet het product en tot hiertoe gaat het allemaal de goede richting uit. Verleden week enkele sigaretten gerookt en vanaf zondagavond geen enkele meer tot nu toe. Mag ook niet meer als ik de tweede week de medicatie nam.
  Verder over uw mol, kan je best proberen te vangen met een klem. Ik heb enkele jaren terug ook een molprobleem gehad in de tuin. Ik, mijn linker- en rechterbuur hebben alle die een klem gezet en na enkele dagen was hij gevangen. Sindsdien geen problemen meer gehad, (hout vast houden).

  Groetjes, Yvo.

  Ik hoop dat je geen bijwerkingen krijgt van Champix, niet iedereen schijnt er positief over te zijn… maar in ieder geval proficiat, enne volhouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.