Zaterdag, 9 Februari 2008

Opgemeten temperaturen gisteren: max +7.5° C, min -2.5° C , gras -7.6° C
Neerslag in de laatste 24 uur: geen neerslag

Voor uitgebreide temperatuur statistieken Hier klikken

De weersverwachting: ook vandaag blijft het droog en zonnig, temperaturen overdag erg mild voor de tijd van het jaar, ’s nachts koud onder een heldere sterrenhemel. Waarschijnlijk blijft het tot en met midden volgende week droog!

Gisteren toen ik naar het tandtechnisch lab in Maastricht geweest ben, zag ik een vuilbruine wolk boven het Luikse hangen… de luchtvervuiling laat zich opnieuw gelden! Omdat dat op de autosnelweg was, kon ik er echter geen beeld van maken.

Bij ons in Hoog Belgiëz zal er, net als gisteren, ook vandaag en morgen weer een stralend blauwe lucht te bewonderen zijn.


Wirtzfeld, gisteren…

Onderweg werd mijn oog ook nog getrokken op deze “versiering” van een huisraam. Zodat ik op de terugweg de moeite nam om even te stoppen om er een foto van te maken:


Pech voor Donald Duck

Klik erop om meer te zien! Wat je tegenwoordig al niet ziet, zeg!

De tandtechnieker heeft “maat” genomen voor een bovengebit inklusief die ene ontbrekende tand voorin, en volgende week moet ik er opnieuw naar toe om dan te kijken of het ding past. Het zal wel even een aanpassing zijn om aan zo’n vreemd ding in je mond te wennen. Maar omdat ik gestopt ben met roken, is het misschien een goed idee om zo’n vals gebit in de mond te nemen als alternatief van de sigaret. Dan hoef ik ook misschien niet meer zo vaak een koekje of een lolly in mijn mond te stoppen, ha!


Hubert met lolly, ipv met sigaret…

Vandaag toch nog maar eens wegen… ik heb de indruk dat ik zwaarder geworden ben, ik ben benieuwd. De oude weegschaal was immers kapot, maar sinds enkele dagen hebben we dus een nieuwe weegschaal… Die werd echter direkt door Mike in beslag werd genomen om zijn koffers te kunnen wegen die hij naar Egypte mee terug neemt.

Jochen heeft Mike afgelopen nacht naar de luchthaven in Frankfurt gebracht, en ondertussen moet ‘ie dus alweer in El Gouna aangekomen zijn. Zijn vakantie zit er op, want vanaf morgen moet hij terug de boot op als duikleraar.

Onze mol boort overigens lustig verder. Hij kan niet meer langs de rand van het terras verder en moest dus van richting veranderen, dacht ik…


De mol moet nu weg van de terrasrand vanwege ondergronds beton…

Zoals nu de laatst niuewe molshoop aanduidt kruipt hij dus over de voet onder het grasoppervlak verder…

Verleden jaar rond Pinksteren had ik immers twee parasol voeten onder het gras verankerd inklusief een betonnen fundering:


Fundering van de parasol voeten


Fundering van de parasol voeten

Benieuwd of der mol nu de oversteek naar buurman’s tuin doet (dan moet hij wel door de wortels van de heg…), of dat hij verder aan onze kant blijft wroeten…

Prettig weekend iedereen!

Geplaatst in Vals gebit?, Winter 2007-2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.