Zaterdag, 16 Februari 2008

Opgemeten temperaturen gisteren: max +1.5° C, min -6° C , gras -13° C
Neerslag in de laatste 24 uur: geen neerslag

Voor uitgebreide temperatuur statistieken Hier klikken

De weersverwachting: ook vandaag blijft het droog en zonnig bij ons Wirtzfeld, temperaturen overdag erg mild voor de tijd van het jaar, en ’s nachts opnieuw erg koud onder een heldere sterrenhemel. Wel staat er een venijnige wind uit het Oosten die het koudegevoel vergroot!


Wirtzfeld, deze ochtend: blauwe lucht, zonnig, maar venijnig koude wind!

Gisteren is het pas rond de middag zonnig geworden bij ons, waardoor de temperaturen niet meer zo hoog gingen als eerder deze week. Onderweg gaf dat mooie plaatjes door de bevroren rijp op de bomen:


Gisteren, ter hoogte van Baraque Michel


Gisteren, ter hoogte van Baraque Michel

Het aanpassen van mijn nieuwe kunst gebit ging vrij snel in Maastricht, maar jongens, wat valt dat tegen… de eerste paar uren had ik regelmatig het gevoel dat ik moest kokhalzen door dat vreemde ding in mijn mond, en ik zal er rekening mee moeten houden dat het nog wel een paar dagen of weken duurt voordat ik kompleet aan deze tandprothese of kunstgebit gewend raak.
(Kostenplaatje: een volledig gehemelte, 2 x 2 kiezen, en één hoektand aan de voorkant: 225 €)

Gisterenavond, toen we bij vrienden voor een etentje uitgenodigd waren, was het al helemaal moeilijk: het bijten en slikken van het eten was een vrij vreemde ervaring. Ik hoop echt dat het allemaal erg snel went, want voorlopig valt dit enorm tegen!

Wel is natuurlijk mijn gezicht er een stuk op vooruit gegaan, geen opvallende opening meer in mijn mond, en omdat ik gisteren ook nog naar de kapper ben geweest, ben ik opnieuw “toonbaar”.

Vandaag een beetje van het goede weer buiten profiteren en mijn nieuwe Black en Decker Alligator snoeizaag uitproberen, tenminste, als de Oostenwind niet al te fel waait…

Geplaatst in Vals gebit?, Winter 2007-2008.

Eén reactie

  1. Ik heb die ‘Alligator’ verleden jaar ook gekocht! Heel handig, Hubert!! Licht toestel, practisch in gebruik en degelijke constructie. Gezien z’n prijs een zeer goede koop volgens mij. Ik heb daar nog geen spijt van gehad.
    Ik heb op fotogebied blijkbaar een buitenkans gemist gisteren op de Baraque Michel. De zon die doorbreekt op een berijpt landschap…steeds prachtig!
    Prettig weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.