Zondag, 17 Februari 2008

Opgemeten temperaturen gisteren: max +2° C, min -7.5° C , gras -12.4° C
Neerslag in de laatste 24 uur: geen neerslag

Voor uitgebreide temperatuur statistieken Hier klikken

De weersverwachting: ook vandaag blijft het droog en zonnig bij ons Wirtzfeld, temperaturen overdag erg mild voor de tijd van het jaar, en ’s nachts opnieuw erg koud onder een heldere sterrenhemel. Wel staat er een venijnige wind uit het Oosten die het koudegevoel vergroot!


Wirtzfeld, deze ochtend: blauwe lucht en zonnig

Inderdaad, het is deze ochtend opnieuw bar koud, maar de wind is vanochtend dan toch iets verminderd.

Gisteren was best een onaangename dag, ondanks de mooie blauwe lucht en de zonneschijn, de wind was dermate koud, dat er van buiten werken niks is gekomen. Dus nog maar even wachten daarmee.

Erg gelukkig ben ik nog niet met mijn kunstgebit: zoals ik al eerder meldde heb ik dus vanwege de ontbrekende boventand een kunstgebit moeten aanschaffen: een kunstgehemelte met daaraan één hoektand en achteraan twee maal twee kiezen (omdat die ook al weg zijn).

Ondertussen heb ik me dus gewend aan dit vreemde voorwerp in de mond, en hoef ik niet meer te kokhalzen.

Kauwen met dit kunstgebit is echter nog niet ideaal: mijn tandvlees onder de hoektand moet zich natuurlijk eerst aanpassen aan het gebit, dus dat doet een beetje pijn tijdens het kauwen. Maar goed, dat zal zich wel na een paar dagen aangepast hebben.

Maar, omdat ik ook in mijn onderkaak enkele kiezen links en rechts mis, hebben de kunstkiezen in de bovenkaak op het ogenblik weinig nut: bij het kauwen van eten vermaal ik dus het voedsel tussen de valse kiezen boven en het tandvlees van de onderkaak. En dat is dus niet zo plezant.
Niet alleen een onplezierig gevoel, maar het kunstgebit kantelt daardoor ook nog in mijn mond, afhankelijk aan welke kant ik kauw.

Ik heb dus gisterenmiddag snel in de apotheek kleefpasta voor tandprothesen gekocht in de hoop dat dit het kauwprobleem zou oplossen.
Mooi niet dus. Ondanks de kleefpasta komt het kunstgebit tijdens het kauwen dan toch weer los en scheef te zitten.

Omdat mijn snijtanden in de onderkaak er sowieso binnenkort de brui aan zullen geven, zal ik dus nog even moeten wachten voordat ik ook een gebit voor de onderkaak kan laten maken, waardoor de bovenkiezen dan beter zouden passen op de nieuwe onderkiezen.

Mijn ochtend- en avondtoilet duurt natuurlijk met zo’n kunstgebit wel iets langer, omdat je naast de normale tandenpoets procedure nu ook nog met een poetsbeurt voor je gebit met speciale reiniger en borstels bezig bent.

Jaja, we worden ouder, en krijgen langzamerhand een hele batterij reserve onderdelen op het nachtkastje staan:
bril, tanden…
what is next?

Eén voordeel is er wel aan het kunstgebit: ik heb dus helemaal geen zin meer om te snoepen, en het “gemis” van een sigaret (bijna 7 weken gestopt met roken…) is dankzij dit kunstgehemelte ook geen thema meer. Af en toe zuigen op het gehemelte geeft eenzelfde gevoel als een lolly in de mond…

Enne OK: hier is ie dan… een foto van mijn nieuwe tand en kortgeknipt kapsel:


Op speciaal verzoek: zie: reacties…

De nieuwe “valse” tand is op deze foto de hoektand rechtsboven… (voor mij dus linksboven)


Ter vergelijking: vorige week met lolly en lang haar

Regelmatig zien we hoe wandelaars/toeristen die in Wirtzfeld onderweg zijn, aan het uitkijken zijn of ze onze camera’s, of de meetlat, of het weerstationnetje van ons kunnen zien. Zo ook gisteren, toen ik toevallig deze foto kon nemen van een aantal heren die onderweg waren en waarvan er eentje zijn collega’s wees, waar ze moesten kijken.


Wirtzfeld toeristen

Wie herkent zich misschien op deze foto?

Iedereen een prettige Zondag gewenst, en tot Woensdag, want Brigitte en ik vertrekken naar Saarbrücken, waar morgenavond een cabaret voorstelling van Dieter Nuhr is.

Maandag en dinsdag dus géén update, behalve dan natuurlijk via de webcams en het weerstationnetje.

Geplaatst in Vals gebit?, Winter 2007-2008.

3 reacties

 1. Hubert,
  Waar blijft de foto van een lachende Hubert???
  Wij zijn allen curieus …
  Prettige zondag
  Marlies

  ondertussen dus online…

 2. Beste Hubert

  Heeft u gister een record geboekt in Wirtzfeld?

  De druk was gister enorm hoog. Zag in de statestieken 1,049.1 hPa staan…..

  Inderdaad, Kees, de luchtdruk was gisteren nog iets hoger als verleden jaar op 20/10…

 3. Wel wel, dat is 10.000 frank meer waard …
  Mooi, hoor … Je mag naar Saarbrücken vertrekken … hopen dat je ermee eten kan.
  Ik hoop in ieder geval dat je vlug eraan gewend raakt …
  mijn moeder heeft er twee: onderaan en bovenaan, het mens moet ze nog steeds uit doen … geraakt er niet aan gewend en heeft nog steeds een kokhalsend gevoel …
  erg he!
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.