Vrijdag, 22 Februari 2008

Opgemeten temperaturen gisteren: max 7° C, min +5.5° C , gras +2.5° C
Neerslag in de laatste 24 uur: enkele druppels

Voor uitgebreide temperatuur statistieken Hier klikken

De weersverwachting: vandaag bewolkt maar droog, Zaterdag en Zondag mogelijk zonnig en opnieuw erg warm!

Verleden maand heb ik met Jos gecorrespondeerd over de zogenaamde Digibox van Telenet die op het ogenblik zo sterk in de reklame wordt gepromoot. Je kutn daarmee op je TV ook je emails bekjken, bijvoorbeeld tijdens de reklame, want je kunt tijdens het lezen van je email in een klein venster zien of de film doorgaat of niet…
Jos stuurde me over dit thema een artikel met zijn ervaringen, en we hebben hier zijn exposé omgezet in een niet te groot Quicktime Movie formaat dat door de meesten van onze lezers wel “online geopend” kan worden: klik op deze link

En hier in Wirtzfeld? Ik had er al eerder over geschreven, maar nu dus nog even een kleine update met foto’s: de Alligator zaag van Black en Decker, een kettingzaag voor rondhout en takken tot 10 cm dikte (opgelet: dit is de versie op normale stroom (dus met kabel). Er bestaat ook een batterij versie, maar die kan slechts tot een dikte van 3,5 cm zagen!) Toch wel een belangrijk verschil, dus even opletten bij de aankoop. Dit apparaat kost net zoveel als 24 pakjes sigaretten.


Takken klein maken met de B&D Alligator


Twee handgrepen met schakelaars, dus geen handen die in de buurt van de zaag komen


De beschermbeugel die rond het hout of de tak grijpt, waardoor de kettingzaag niet kan terugslaan

Zoveel dus over “mijn buiten werken”, want lang heeft dat gisteren niet geduurd: ik vond het weer te guur en te koud om lang buiten te willen werken, dus er ligt nog een hoop zaagwerk voor vanmiddag en morgen, tenminste indien de temperaturen inderdaad verder omhoog zouden kruipen.

Voor de binnenblijvers: Gaby De Boever stuurde nog deze leuke website link:

Klik op deze link en vul je naam in:
www.permesso.be

Plezier er mee !

Vandaag ook een nieuwe aflevering van Marlies en Ron over hun wandelingen langs de Our.
Iedereen een prettig weekend!

Hubert

Geplaatst in Stoppen met roken, Winter 2007-2008.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert

  Je mollen blijken weingig activiteit aan de dag te leggen (al woelen zij zich meestal bij de dageraad).
  Of is de mollenvaner zich komen aanbieden ?

  Hierbij Belga (neen niet die van de rokertjes) ivm een “louche” Nederlander

  In het Nederlandse Hoogeveen is een wel heel louche mollenvanger actief. Voor een vast bedrag zegt hij een jaar lang het erf molvrij te houden. Veel komt daar echter niet van terecht. De onbekende man gaat van deur tot deur en incasseert een geldbedrag, maar komt vervolgens niet meer opdagen. De politie in Hoogeveen heeft tot nu toe twee klachten binnengekregen, maar kan weinig uitrichten. “Voor hetzelfde geld keert hij terug, bovendien zijn er nog geen aangiftes gedaan”, aldus een woordvoerder van de politie. DWM)…..

  Dus uitkijken is de boodschap, zowel naar het “louche” typetje én de mol(len)

  Jos

  neen, de mollen hebben zich teruggetrokken naar het grotere grasveld en bij de buren…En Hoogeveen is wel een heel stuk uit de buurt van de Hoge Venen, haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.