Dinsdag, 26 Februari 2008

Opgemeten temperaturen gisteren: max 9.5° C, min +5.5° C , gras +5° C
Neerslag in de laatste 24 uur: geen neerslag

Voor uitgebreide temperatuur statistieken Hier klikken


Wirtzfeld, deze ochtend

De weersverwachting: zwaar bewolkt met aanwakkerende wind, later op dag ook in Hoog België opnieuw enkele regenbuien mogelijk

Reden waarom wij gisteren nog eens de handen uit de mouwen gestoken hebben en de rest van de (van de éérste berg) takken op de weide klein gemaakt heben en deze ook nog op het terras gestockeerd hebben. Nu maar hopen dat het spul snel verder droogt en niet met de storm wegwaait, die eid van deze week weer over het land zal razen.

De natuur weet ook niet wat ze met die hoge temperaturen moet beginnen: Ondertussen zijn bij ons de eerste narcissen al aan het bloeien:


De eerste narcissen bloeien al

terwijl de normale narcissen tijd bij ons toch eigenlijk midden april is…

Wekelijkse update rookstop: Ondertussen is het dus ook al 8 weken geleden dat ik ben gestopt met roken, en dat begint dus aardig te lukken. De sigarettenrook van de andere rokers in huis begint steeds meer op te vallen, en alhoewel ik af en toe extra naar Brigitte’s kantoor ga als zij aan het roken is om nog eens “verse rook te snuiven”, begin ik wel duidelijk te merken hoe erg de oude, verschaalde rook in huis stinkt.
En dat is iets, wat je als normale roker helemaal niet opvalt, omdat je veel slechter ruiken kunt. Jaja, hoor mij eens hier praten, 44 jaar zelf stevig gerookt, en nu spreekt ‘ie al bijna als een nietroker…

Tja, en de tandprothese? Ook daar ben ik ondertussen wel aan gewend geraakt, maar kauwen met dit halve gebit gaat dus echt niet. Ook merk ik dat de prothese de ene dag al eens “lekkerder zit” als de andere; dus ook dat is nog geen perfect gevoel.

Ook mijn computer heeft sinds gisterenavond wat nieuws, een hogere versie van de systeemsoftware, omdat er eindelijk een nieuwere versie van onze boekhoudsoftware uit is gekomen. Die dus vandaag geïnstalleerd moet worden. Betekent nu wel dat vandaag het werken op mijn computer een echte verrassing blijft: zullen de oudere programma’s die ik regelmatig op mijn computer gebruik verder gebruikt kunnen worden, of moet ik daar nu ook updates van gaan installeren… we zullen zien. (Gisterenavond nog snel door Jochen een kompleet nieuwe backups van mijn harddisk laten maken, je weet immers nooit of de beloften van je software leverancier echt wel meevallen…).
Over backups gesproken: verleden week hebben we een eerste harddisk binnengekregen met 1.5 Tb oftewel 1500 Gigabyte oftewel 1.500.000 Megabyte schijfruimte. (deze getallen zijn gemakshalve hier afgerond). Onze normale backup disks van 250 Giga worden nu daarop overgeheveld, en dan verdwijnt die grote harddisk in een veilige kluis in een ander gebouw. Zodat de kleinere harddisk opnieuw als roterende backup harddisks gebruikt kunnen worden.

Geplaatst in Stoppen met roken, Vals gebit?, Winter 2007-2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.