Maandag, 3 Maart 2008

Opgemeten temperaturen gisteren: max 10° C, min +3,5° C , gras +2,2° C
Neerslag in de laatste 24 uur: 2.9 mm regen

Voor uitgebreide temperatuur statistieken Hier klikken

Ook vandaag zal er af en toe en bui vallen, en de temperaturen gaan verder omlaag, waardoor er vanaf morgen winterse buien zullen vallen. Opnieuw een winterprik, maar ik vrees, opnieuw te weinig en van te korte duur.

En Karel schrijft:

Dag Hubert,Enkele sneeuwbuien vannacht boven 200m. De sneeuw blijft in de ochtend liggen boven de 400m. Buien, dus lokaal niks en op andere plaatsen 10 cm.
Morgen nog enkele lichte sneeuwbuien mogelijk boven 500m. Na een koude start op woensdag weer zachter maar later deze week ronduit kwakkelweer met af en toe natte sneeuw.Ik ben morgenavond waarschijnlijk op pad om leuke foto’s te maken, want de luchten zullen prachtig zijn. (zijn ze nu ook al!) groeten,
Karel Holvoet, KMI

Afgelopen weekend waren we op een familiefeest dat plaats vond in een klein hotel in Houthem (NL Limburg). Het leuke aan het restaurant was, dat er op alle tafels en her en der in het restaurant allerlei leuke driedimensionele puzzeltjes lagen, die natuurlijk door alle aanwezigen om de beurt uitgeprobeerd moesten worden.

’t Gaf een heel leuke ambiance aan de avond, en het einde van de avond kwam dus veel te vroeg!

Na een toch wat onrustige nacht (veel vreemde geluiden in het hotel … dichtslaande deuren, afzuigventilatoren, kindergehuil…) dan gisterenochtend een prima ontbijt tot ons genomen en daarna nog met één van mijn zussen naar de plaatsen van onze “roots” gaan kijken, ons geboortehuis, en huizen van enkele familieleden, en daarna ook nog op het kerkhof van Meerssen de graven van grootouders en ooms en tantes van nederlandse kant bezocht.

De reis terug naar Wirtzfeld is daarna vrij vlot verlopen, maar zo’n weekendje feesten gaat toch wel op de conditie, men is dat niet meer zo gewend.
Hopelijk vandaag weer wat fitter!

Geplaatst in Winter 2007-2008.

6 reacties

 1. Ik volg uw webcam op de voet, Hubert! Vooral morgenochtend hoop ik een laagje sneeuw te zien. Dan wordt het voor mij een foto-uitstapje naar de Hoge Venen. Hoeft niet dik te liggen. Als het maar wit genoeg ligt voor mooie foto’s. Met af en toe een opklaring…jaja, ik heb er mijn zinnen op gezet! Wat is er leuker dan de helling van de Baraque Michel oprijden en net voor de top in een andere wereld terecht te komen…

 2. Maar het mooiste, Koen, vind ik toch als ook de dennenbomen ondergesneeuwd zijn.
  Een foto met alleen sneeuw op de grond is niet mooi, toch niet voor vergezichten want die zien er dan toch kaal uit! Of Niet? Goed, maar ieder zijn goesting …
  Afin,
  Die speledingentjes is wel leuk bedacht, zo kan je kinderen op restaurant stil houden … ja … en grote mensen ook … hahaha!
  Maar op restaurant gaan met kinderen is niet altijd gemakkelijk zeker niet om ze rustig op hun stoel te houden. Wij hadden vroeger altijd enkele potloden en stiften bij en mochten ze op de achterkant van de papieren placemats tekenen. En dat lukte wonderwel … ze waren het ook niet anders gewoon.
  Er is niks vervelender dan aan een tafel verder jengelende kinderen te hebben …
  In het weekend zijn we er weer … maar dan gaat het niet meer wit zijn waarschijnlijk … spijtig want Ron en ik hebben het dit jaar helemaal gemist … voor zoveel er gelegen heeft tenminste.
  Hier in Mol is het grote jaarmarkt en morgen is het DE grote dag, dan staat er een redelijk lang parcours marktkramers. Ik moet gaan werken en kan alles vanuit mijn venster op het eerste verdiep goed gade slaan … hahaha … maar … dan wordt er niet gewerkt !!!
  Dus Koen … als er geen sneeuw is op de hoge venen … dan jaarmarkt te Mol … hahaha!
  groetjes
  Marlies

 3. @ Marlies: het is zeker en vast veel mooier als er sneeuw ligt op de dennebomen en daar reken ik ook op Zelfs al heeft het maar een beetje gesneeuwd, het kan voldoende zijn voor prachtige landschappen mét besneeuwde bomen. Ik leef van de hoop! Ik zal het wel zien op de webcam van Hubert .

 4. So Koen slaap zacht en morgenvroeg op tijd vertrekken.
  Ik kijk op je blog voor je foto’s … ik ben benieuwd …
  Ik zal mijn fototoestel mee naar ’t werk nemen kan ik van boven uit foto’s nemen … wie weet …
  de jaarmarkt …
  hahaha
  groetjes
  en veel plezier voor morgen
  groetjes
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.