The making of… Man bijt Hond clip

Zoals ik gisterenavond nog beloofde hier nog enkele opmerkingen over de opnames van de videoclip in de sneeuw:

Men had ons dus gekontakteerd omdat enkele kranten schreven dat de sneeuw dit keer “bijzonder goed” was in de Oostkantons. Het reportageteam van “Man bijt Hond” wilde dus uitsluitend iets over de kwaliteit brengen. Zogezegd omdat voor veel Vlamingen sneeuw gewoon sneeuw is. En dus moesten wij “inboorlingen” van de Oostkantons aantonen waarom die extra goed was.

Ik bedoel: in feite was die sneeuw al goed omdat die dit keer met 20 cm in één keer was gevallen, maar dat wilden ze dus niet horen. Niet over de hoeveelheid, maar over de kwaliteit.

Werd dus iets moeilijker om daar iets zinnigs over te zeggen. We hebben ook bijna een uur lang daar in de sneeuw moeten rond stappen; want er waren ook schietoefeningen in Elsenborn, en dat geluid mocht er dus niet op.

Dus ook regelmatig opnieuw je zinnetje zeggen. Wat niet gemakkelijk is om dan steeds hetzelfde te zeggen. Veel van onze gesproken teksten werden weggelaten, want ze hadden al veel te veel materiaal. En zelfs de oom van Brigitte ging met zijn 73 jaar nog eens lekker in de sneeuw liggen. Hopelijk wordt hij er niet ziek van!

En wat betreft die streken… het moest allemaal iets luchtigs worden, dus werd ons gezegd dat we moesten tollen. Bovendien werden er dan nog opnamen gemaakt van het wandelen door de sneeuw wat leuk tussen de verschillende sequenties in geplakt werd.

Als je goed kijkt zie je dat ikzelf niet slechts één keer op de grond gevallen ben: in de sequentie waar ik achter Brigitte aanzit zie je dat mijn pullover al volledig wit is van een vorige valpartij…

Ik laat dus maar in het midden of ik al dan niet express gevallen ben!
Jaja, een mens wordt ouder.


Man bijt Hond camerateam filmt het dorp vanuit onze weide…

En nog even over “the making of…” van de videoclip:
ik heb de TV uitzending op de Apple iMac computer van ons vakantie appartementje (heeft immers EyeTV en sateliet aansluiting met TV Vlaanderen pakket..) digitaal opgenomen op de harde schijf.

Die opname werd dan geexporteerd naar een Apple Quicktime Movie (.mov) formaat, en dan in Apple’s programma iMovie geïmporteerd.

Vervolgens met de gereedschappen (klik en trek) in dat programma de sequenties van de sneeuwreportage uit de langere opname eruit geselekteerd en deze in een nieuw “project” gekopieerd. Dan nog een .jpg eraan toegevoegd op het eind. Dan op de knop “Share naar YouTube” geklikt om de video automatisch naar youtube te versturen.

Een ander exportformaat heeft Jochen dan nog gekozen om de videoclip naar een DVD te kopieren voor de oom van Brigitte, want die krijgt hier in de Oostkantons geen VRT op zijn TV en moet dus de DVD op de computer van zijn dochter bekijken.


De clip staat dus op http://www.youtube.com/watch?v=I67MmmjNdFE

Geplaatst in Winter 2007-2008.

2 reacties

 1. Op de webcams te zien is het mistig of bewolkt bij jullie, in ieder geval geen klaar weer. ’t is 3° gelukkig schijnt de zon dus niet … zou de sneeuw dan toch helemaal weg zijn deze avond …

  het gaat erg vlot op het ogenblik

  Wij zouden nog tot ginder komen maar denken dat we morgen geen sneeuw meer zullen zien bij ons in Atzerath. Spijtig wel … Afin ik wil je nog eens bedanken voor de You Tube film … zo heb ik het dan niet moeten missen! ’t was echt mooi … de filmsterren en het dollen als kinderen … hahaha! en zeg nu eerlijk achter je vrouw aanzitten is toch eens plezant, e … en hoe lang was dat misschien wel niet geleden … hahaha!!! (toch nog wel erg regelmatig… misschien de reden waarom ik zo vaak in de sneeuw viel… bibberig op de benen…!)
  Zondag ging Ron trainen (km’s lopen op een drafje) en als ik dan vrij ben rij ik met de fiets mee om het tempo aan te geven, dus rij ik voor hem … en hij loopt dan … je kan het al voorstellen “Man loopt achter vrouw die fietst’ … dus als we dan mensen tegen komen … krijgen we daar ook dikwijls reacties op … zo wordt er nog eens gelachen …
  groetjes
  en Prettig Weekend !
  Marlies

  insgelijks prettig weekend

 2. Ha ha, daarom moest je zo nodig een verzorgingsbeurt bij Steffie hebben om er op je mooist uit te zien in deze plezante clip. Spijtig heb ik de “prima de luxe sneeuw” moeten missen, daar ik pas woensdagavond terug kwam uit Leuven. Vandaag een bezoekje gebracht aan Karel Schreurs in Manderfeld (amai, wat een felle mist zeg deze morgen) om een grondige ontkalkingsbeurt van mijn “salle à manger” te laten verzorgen. Allée het viel heel goed mee en hiermee ben ik weer voor een jaartje gerust, oef.
  Groetjes Miche van Johan.

  Nee Miche, ik wist immers niet dat die gingen komen.. MBH heeft pas twee uur van te voren opgebeld… die verzorgingsbeurt viel imemrs samen met mijn ‘normale” 6 wekelijkse teennagel verzorging, dus zodoende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.