Vrijdag, 14 Maart 2008

Opgemeten temperaturen gisteren: max +6° C, min +3.5° C , gras +1.8° C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 28,2 mm (regen)


Wirtzfeld deze ochtend: de weiden worden steeds natter

Veel regen afgelopen nacht, bijna 30 liter per m2… tjonge, als dat allemaal sneeuw was geweest! Maar op nieuwe sneeuw schijnen we dus nog even moeten te wachten, die komt pas volgende week, volgens de laatste voorspellingen.

Al die neerslag maakt wel, dat alhoewel de maand Maart pas halfweg is, deze nu (voorlopig toch) de natste maand van dit jaar wordt!
Voor mijn dagelijkse metingen zie deze pagina

En dat zijn niet de laatste buien geweest deze maand: Als je wilt weten of er buien voor dit weekend verwacht worden, dan kijk maar eens onder “Educatief” in het menu rechts op onze aktuele blog pagina: daar vind je een link naar de buien verwachting voor de komende drie dagen!

Nog even over de sneeuw die Karel en Davy gisteren voorspelden. Dat weermodel wordt ook nog eens bevestigd door Ruben:

Dag Hubert,
Ik weet niet of je mij langs een of andere weg reeds kent, maar ik ben een weerliefhebber in hart en nieren met een uitgesproken voorkeur voor winterweer.
Wegens gebrek aan winterweer bij ons reis ik jaarlijks naar Lapland om van het echte werk te genieten.
http://ruben.weerwoord.be/finslapland/

Voor bij ons kijk ik in de eerste plaats naar de kansen voor de Hoge Venen. Zeker vanaf half februari wanneer de kansen op een blijvend sneeuwtapijt in Limburg snel kleiner worden. Fagne de Poleur is daarbij mijn meest bezochte plekje, achter het weerstation van Mont Rigi en vlakbij het hoogste punt van ons landje en dus de grootste kans op een sneeuwtapijt. Ik ben ook ingeschreven voor jouw snowupdates. Zelf maak ik er een sport van om elke winterkans zo vroeg mogelijk te zien verschijnen op de kaarten. Voor mij is het al zo spannend, wat zou dat voor jou moeten zijn!

Momenteel is het namelijk ook zeer interessant in de aanloop van de Paasvakantie. Er komt begin volgende week een polaire stroming op gang, met dus zoals het er nu naar uitziet de eerstvolgende sneeuwkansen rond 17-18 maart. Daarna zou het tijdelijk droog moeten worden. De trend is echter een blijvende aanvoer vanuit het noorden, resulterend in regelmatig nieuwe sneeuwkansen vanaf 20 maart. De temperaturen op 850hPa komen steeds beneden -5°C uit, voldoende koud om eventuele neerslag onder vaste vorm te laten vallen. Over de hoeveelheden kan op dit moment absoluut nog niks gezegd worden. Zowel het Europese ECMWF als Amerikaanse GFS tonen echter deze ontwikkelingen.

Met het verlengde paasweekend in aantocht zou dit tot een toeristische voltreffer kunnen leiden… Ik gun het jullie van harte en hoop nu al stiekem om op m’n vrije Goede Vrijdag te kunnen afzakken naar de Hoge Venen. Uiteraard is het nog veraf, maar spannend is het wel! Ik hoop met jullie mee!

Vriendelijke groeten,
Ruben Weytjens
www.ruben.weerwoord.be

Zo zie je maar weer, we krijgen hoe langer meer bevestiging dat er volgende week sneeuw zoukunnen aankomen. Wees er dus op voorbereid.
Iedereen alvast een prettig weekend!


PS: weinig interesse voor de video’s zie ik in de enquête statistiek, het is hoofdzakelijk “de harde kern” van blog bezoekers die het wel ziet zitten. Of interpreteer ik dat verkeerd?

Hubert

Geplaatst in Winter 2007-2008.

5 reacties

 1. De vorige keer zat Karel er boenk op en heb ik met volle tuigen kunnen genieten van de sneeuw! De lente mag komen, maar tegen een kleine extra winterprik zeg ik niet nee! Ben benieuwd of de heren weersvoorspellers het dit keer weer bij het rechte eind hebben.

 2. Ik blijf hier zeker volgen. Zou er ook sneeuw of gladheid inzitten voor Vlaanderen? (bij deze voorspelde hoeveelheden waarschijnlijk ook in lager belgie iets mogelijk)
  Want ik heb vorige week mijn winterbanden eraf gehaald voor mijn nieuwe velgen.
  Maar als er sneeuw ligt, vliegen ze er terug af hoor.

 3. Dag Hubert
  Niet getreurd over de video’s. Maak ze maar, al is het alleen voor de ‘trouwe harde kern’!
  Beste groeten
  Rudy Spillemaeckers

 4. dag Hubert
  Ook ik ben een van je trouwe bezoekers van mij mag je gerust die videobeelden maken,nu hopen dat Karel gelijk heeft wat betreft de sneeuw voor volgende week ik zie er al naar uit

  groetjes

  desmedt ingrid

 5. Hallo Hubert

  Kom maar op met je videobeelden.
  Misschien leuk idee dat je de vakantie gasten ook aan woord laat ,zodat die een indruk kunnen achterlaten voor de weblog.
  Gratis vereeuwigd toch en leuk voor de vakantie toerist die bij jullie is geweesd en zich later dan op die video ziet.
  groetjes
  Sjaak Damen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.