Vandaag begint de Lente (nou ja…)

Wikipedia:
De lente loopt (ten noorden van de evenaar) bij conventie van 21 maart t/m 20 juni, maar het astronomisch bepaalde begin van de lente is de lentenachtevening (rond 20 maart op het noordelijk halfrond en rond 23 september op het zuidelijk halfrond). De zon gaat dan door het lentepunt en de dag en de nacht zijn ongeveer even lang. De lente eindigt met de zomerzonnewende (rond 21 juni op het noordelijk halfrond en 21 december op het zuidelijk halfrond).


Wirtzfeld deze ochtend: de Lente begint

Geplaatst in Lente 2008.

Eén reactie

  1. ik ben giseren de 21 maard 2008 naar hockai geweest er lag sneeuw ! savonds rond 6 uur begon het te sneewen toen we om 8 uur weg gingen lag er 3 sentimeter sneeuw op de auto ……………….. maar hoe veel
    is er vanacht gevalen

    hockai meldt ook 15-20 cm sneeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.