Ups and Downs

Het lijkt wel alsof het weer net zo gek doet als de beurskoersen… nu eens een bui, dan weer zonneschijn, dan weer een heftige wind, dan weer bijna windstil.

Voor “onze sneeuw” geldt dat de temperatuur nog minstens een graadje omlaag moet, nog altijd is het +1°C en dat is duidelijk teveel voor de sneeuw. Maar ik neem aan dat de temperatuur later vanmiddag/vanavond zal zakken, en dan zal alle sneeuw die er dan nog bijkomt, ook inderdaad een aardig tapijtje opbouwen bovenop de sneeuw die er nu nog ligt.

Door de te hoge temperatuur hebben we toch ± 5 cm van de 15 cm verse sneeuw vandaag weer verloren… aktuele stand is 10 cm op het KMI meetplatform.

Onze vakantiegasten die tijdens het Paasweeken hier in Wirtzfeld vertoeven, zijn goed uit Amsterdam aangekomen. Die boffen even, met de vele sneeuw dit weekend in de Oostkantons. En problemen onderweg waren er ook niet, want alle wegen zijn geruimd (en dankzij het dooiweer) ook kompleet sneeuwvrij.

En een update van Karel Holvoet

Dag Hubert,
Een buienstraat (trog) trekt in zijn lengte over ons land. Probleem is dat die maar 50 km breed is. Wordt dus afwachten of het voor jullie is of net ten zuiden. Model verwacht op die lijn 10 cm sneeuw boven 500m.
Hier in Ukkel sneeuwregen.
groeten,
Karel

Geplaatst in Lente 2008.

9 reacties

 1. Hallo Hubert,
  Groeten van uit Gent.Vanaf 16 u is het hier aan het regenen en er komt ermeer smeltende sneeuw bij.Als dat ginds naar jullie komt ga je tegen morgen vroeg aan die 20 a 25 centimeter komen.Nu momenteel is dat hier al serieus zulle.Groeten Erik.

 2. Sinds 16u is het beginnen regenen en meer en meer natte sneeuw. Op dit moment is het pure sneeuw die er valt in Aalst, echt mooie dikke sneeuwvlokken zoals het moet zijn maar wel 1,9°C

 3. Dag Hubert,

  Verwacht je inderdaad maar aan een heel pak sneeuw. Hier te Aalst, 30km van Brussel is de regen rond 16u30 beginnen overgaan in natte sneeuw. Nu valt er al een tijdje echte sneeuw en hevig. Helaas is het te warm en te nat om te blijven liggen. Als dit jullie kant uitkomt, zal het er op de weg ook niet veiliger op worden.

  Mogelijk komen wij zondag eens jullie dorp bezoeken

  Groeten

 4. Heeey hubert het is rond half 7 hier heel hard beginnen te sneeuwen in weiswampach . wij zitten op 475 mtr boven zeeniv . 0 graden op de kop . en ik zie op de radar dat het idd net ten zuiden van jullie trekt .
  ik hoop dat het wat hogerop komt .
  bovendien alle sneeuw was idd gesmolten hier die vannacht is gevallen .
  ik wens jullie en alle lezen een gezellig en mooi paasweekend toe .

  Gegroet Albert

 5. Niet alleen daar, maar nu ook in Aalst,tussen Gent en Brussel, rond 1°C en het sneeuwt. De dake, het gras en de auto’s zien al wit! Zo’n halve centimeter sneeuw !!!!

 6. Inderdaad Ruben en Albert hebben dit goed gezien. In Sankt-Vith wel sneeuw. Voor die tweede krul wordt het opnieuw even spannend en reikt hij toch tot boven Hubert dan zal deze goed zijn voor zo’n 5 à 7 cm sneeuw. Deze situatie zal zich tot en met maandag nog verschillende malen herhalen.Het zijn geen echte sneeuwzonzes maar buienlijnen en dus zeer moeilijk te voorspellen met precisie. We worden allemaal weermannen en dit spel van ‘Ups and Downs’ is best plezant op het einde van de winter (begin astronomische lente) 2007/2008.
  Jan

 7. * update , 10 cm sneeuw in uiterste noorden luxemburg , ondertussen nog steeds zware sneeuwval . +- 4.5 cm per hu
  er staan een paar vrachtwagens hier vast op de weg en de wegen luxemburg ”in” vanuit noorden zijn bijna allemaal niet te berijden .

  Groetjes Albert

 8. Goeie avond Hubert!
  Hoe is de situatie op dit moment bij jullie?
  Ik hoop dat je ondertussen een paar cm sneeuw hebt bijgekregen.
  Hier te zelzate net weer een felle bui (regen/sneeuw). +2°C

  Zou me sterk verbasen dat je niet op 20cm strand morgenvroeg.
  Duimen maar zou ik zeggen.

  Neen, bij ons amper iets gevallen (1 cm), alles trekt ten noorden of ten zuiden van ons voorbij… we meoten verder afwachten, maar in eider geval zijn de temperaturen al onder nul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.