Opgelet: houd temperaturen in het oog!

klik hier voor de aktuele temperatuur meting in Wirtzfeld…

Stijgende temperaturen betekent: de kwaliteit van de langlauf loipen en de alpine ski vermindert.

Sleetje trekken (het beste zulke platte slee bakken die een breed oppervlak hebben) en wandelen in een sneeuwlandschap kan alleszins vandaag zonder problemen!

Geplaatst in Lente 2008.

4 reacties

 1. Dan hoop ik dat de temperatuur terug zakt.
  Heb net van zondag op maandag gereserveerd in hotel Drosson in de buurt te gaan langlaufen.
  Nu ja, anders maken we er een leuke wandeling van. Gelukkig heb ik nog geen latten gereserveerd 😉

 2. En morgen??? is sleetje trekken dan nog van toepassing?


  Ludwig, heb net nagevraagd en Karel denkt dat er vandaag zo’n 5 cm kan smelten door de zon… morgen zal er allicht nog genoeg sneeuw zijn voor sleetje trekken, maar kom morgen vroeg voordat je vertrekt eerst op de website kijken…

 3. dankjewel voor de info, is de zon vandaag al van de partij, dacht dat het pas voor morgen droger geen worden en voor de rest van vandaag wordt er nog veel sneeuw verwacht?

  mvg

 4. Inderdaad wanneer de zon nu einde maart wat kans krijgt stijgt de temperatuur snel . De sneeuw wordt nat en zwaar waardoor het sneeuwtapijt compact wordt en wat naar beneden zakt zoals een pudding. Veel smelten doet de sneeuw niet. Ga naar de schaduwrijke plaatsen in de bossen en die zijn er in die streek wel veel. Hogerop in de Eifel nabij Mützenich om 11 u meet – 1 °C en verse sneeuw. Botrange meldt – 1 °C. Boven 600 m licht onder 0 °C dus en nog wat sneeuw erbij. Voor morgen en Paasmaandag geen probleem dus. Ook nog extra matige vorst (- 6 à -8 °C) boven die sneeuw tijdens de komende twee nachten.
  Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.