Paaszondag, 23 Maart 2008


Wij wensen al onze website bezoekers een

Vrolijk PaasfeestKlik hier om de Paashaas te “knuffelen”

Pasen, feest van de lente, van het licht, van de hoop, van de verrijzenis en van het eeuwig leven. Dit jaar geen lentefeest, maar een sneeuw feest!

Een echte witte Pasen in de Oostkantons, paas-eieren in de sneeuw, en veel mogelijkheden om te wandelen, te sleeën, te langlaufen en te alpine skiën vandaag en morgen.

Nadat er bijna twee jaar lang te weinig sneeuw in de Oostkantons is gevallen, krijg je dit keer de “kans van je leven” om een witte Pasen in de Oostkantons te mogen beleven.

Want, doordat Pasen dit jaar zo vroeg valt, zal het waarschijnlijk de enigste keer in je leven zijn dat je in België een Paaswandeling in de sneeuw kunt maken.

Buienradar.nl schreef: De eerst volgende keer dat we opnieuw profiteren van zo`n vroege Pasen is pas in het jaar 2160, dat gaan wij dus niet meer meemaken. De vroegste Pasen valt op 22 maart en dat komt zelden voor. De laatste keer in 1818 en de eerst volgende keer pas in het jaar 2285. We moeten een eind de geschiedenisboekjes induiken om een Pasen te vinden die op 23 maart is voorgekomen, namelijk in 1845, 1856 en 1913.

Hierover kun je je kinderen en kleinkinderen over 50 jaar ook nog over vertellen….

Dus: kom naar de Oostkantons, en beleef een dag om nooit meer te vergeten.

Doordat het gisterenavond nog heeft gesneeuwd in de Oostkantons, en de nacht erg koud werd, zijn de bomen en struiken weer allemaal bedekt met een mooie witte laag, wat het landschap nog aantrekkelijker maakt.
Geniet ervan!

Zondag: overwegend droog met veel zonnige opklaringen bij temperaturen die in Hoog België onder het vriespunt blijven. Maandag opnieuw wisselvalliger met regelmatig een sneeuwbui.

Situatie op de weg:
De hoofdwegen zijn geruimd, op de kleinere wegen ligt hier en daar een beetje stuifsneeuw.

Lees hier beneden onze wintertips om de grote drukte te kunnen vermijden en verdere informatie over wat je dient mee te brengen / thuis te laten om er een leuke dag van te maken. In het menu hier rechts ook nog diverse links omtrent verkeer en toerisme!

En iedereen die thuis (moet) blijven: ook jullie een prettig Paasfeest!

Hubert en Brigitte uit Wirtzfeld.

PS: de sneeuw updates vind je later vandaag hier beneden!

Update 07.00 uur:
Opgemeten temperaturen gisteren: max+2.5° C, min -7.3°C, gras -10.9°C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 5,0 mm


Dit beeld is een beetje misleidend: door de wind is de sneeuw gewerveld en daardoor opgehoopt. In Wirtzfeld ligt er deze ochtend tussen 15 en 20 cm sneeuw.


Een stralend blauwe lucht, en ijskoud, de ijspegels hangen aan de zuidkant aan de regengoot

Update 11.30 uur: stralend blauwe lucht, zonnig, verblindend wit landschap, lichte vrieskou, bijna geen wind!

Geplaatst in Lente 2008.

7 reacties

 1. Vrolijk Pasen aan iedereen!!!
  Wij vertrekken na het ontbijt richting Butgenbach om er te wandelen, te sleeën en vooral om te genieten van het witte landschap 🙂 Hoe liggen er de wegen bij?
  mvg

  Ludwig, de hoofdwegen zijn allemaal geruimd, op de kleinere binnenwegen ligt hier en daar een beetje stuifsneeuw, dus dat zal geen probleem zijn.

 2. Ik neem mn gezin nu mee naar Butchenbach, parkeren bovenaan de chalets, da’s bijna Wirtzfeld niet?
  Dat wat rond het meer wandelen (niet de hele toer hoor) en ravotten in de sneeuw!

 3. Heeey hubert ,
  mss weet u het ook al . maar er is een sneeuwzone in aankomst met 5-10 cm sneeuw over het hele land !
  het kmi meld dan ook gladheid op grote schaal en ze hebbe code geel voor heel belgie afgekondigt .
  Groetjes Albert

 4. Beste Hubert,
  Wij willen morgen vanuit Numansdorp (Nederland) richting Wirtzfeld komen om te langlaufen, ik neem aan dat de pisten nog in goede staat verkeren en dat het morgen nog goed te doen is. Ik zie hier boven een bericht van Albert over sneeuwval, is dat voor deze nacht of valt dat morgen pas en is het af te raden om dan naar jullie te komen? Verder nog even een tip, ik zag dat morgen de Belgische kampioenschappen langlaufen gehouden worden in Elsenborn en dat de pisten daar dan gesloten zijn.
  Groeten,
  Aart.


  Elsenborn heeft sowieso niet gemeldt dat ze open waren voor het “normale” publiek, maar toch nog een goed idee daaraan te herinneren. Inderdaad, er is sneeuw voorspelt voor vannacht, en volgens de weerdiensten zou er morgenochtend in heel Belgie sneeuw kunnen liggen. Bij ons is er met 5 of 10 cm geen probleem, de diensten zijn daar snel genoeg mee om die te ruimen, maar in de regio Luik zou dat misschien eerder problemen kunnen geven. Kijk in het menu rechts naar de links voor webcams autowegen en zie dat ge daar morgen vroeg die webcams kontroleert die op jullie route liggen… dan zie je hoe het er op de autoweg uitziet voordat je vertrekt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.