Dinsdag, 25 Maart 2008: 30 cm sneeuw en meer!

Update 16.00 uur
De zon schijnt hier af en toe erg krachtig, waardoor je toch enkele centimeters dooi op een middag mag noteren. Dan zou het nogal heel erg hard moeten sneeuwen vannacht willen we morgen die beloofde 50 cm halen. Nou ja, met 10 cm vannacht erbij komen we morgen dan op een 35 cm, denk ik…

Update 14.00 uur
Het sneeuwt nog regelmatig in Wirtzfeld. Leuk deze middag bij het weerbericht op tv één: Weerman Frank Deboosere zoomde in op de sneeuwmuur in Wirtzfeld. En voor morgen Woensdag voorspelt hij dat er hier wel eens tot 50 cm zou kunnen liggen… dus dat belooft nog voor de komende uren.

Update 10.00 uur
Nog lichte sneeuwval in Wirtzfeld
Op de autoweg Herve-St.Vith ligt nog sneeuw op de weg.
Winterbanden noodzakelijk!

Update 08.00 uur:
Opgemeten temperaturen gisteren: max+2° C, min -3.1°C, gras -0.9°C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 15,8 mm

er ligt op het ogenblik tussen 28-35 cm sneeuw in Wirtzfeld. Vandaag worden nog meer sneeuwbuien verwacht, en de wind wakkert iets aan.

Situatie op de weg: winterbanden zijn beslist noodzakelijk!

Deze pisten zijn geopend: Klik voor Sneeuwhoogten op de Pisten

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
klik om in te zoomen

Update 05.30 uur:
Het sneeuwde deze ochtend heftig bij een temperatuur van -3° C, en er zijn 15 cm verse sneeuw bijgekomen: er ligt op het ogenblik tussen 25-30 cm sneeuw in Wirtzfeld.

Een greep uit de interessante informatie elders op onze website:

– WINTER TIPS

– Informatie voor Langlaufen

– Telefoonnummer Ski Centers

– Andere nuttige Telefoonnummers

Leuke vakantiewoning voor twee…


Een greep uit de reacties van “Wirtzfeld website bezoekers”:

Naam: Dirk Ceulemans
Een mooie dag gehad daar bij jullie in de Oostkantons.
Eerst gewandeld in Wirtzfeld, mooi rustig dorpje !! We zijn via Eupen, Monschau, Elsenborn gereden om de drukte te vermijden en extra te kunnen genieten van al dat moois !!
In de late namiddag nog richting Bütgenbach getrokken…
En dan de file getrotseerd richting Verviers.
Bedankt voor al je updates, dagelijks bekijk ik hem enkele malen…
Groetjes en hopelijk tot volgend jaar !!

Naam: Lode Vereecke
Vandaag ook een supermooie dag beleefd in Wirtzfeld. Met de trein van 6u24 vanuit Gent naar Verviers getrokken, daar bus 390 om 9u45 genomen en in Wirtzfeld afgestapt.
(het stomme was: ik was zo benieuwd naar de ligging van je woning maar heb ze uiteindelijk pas op het einde gezien. we waren afgestapt aan de halte net voorbij je huis, en zijn dan richting dorp gestapt, zijn dan weer bergop gelopen zo richting Büllingen, en aan de grote baan zijn we dan zelf een pad beginnen volgen dat volgens ons wel een of andere wandelroute moest zijn. Anyway, we zijn doorgestapt via de kerk (waar we weer uitkwamen in de namiddag) naar Krinkelt en Rocherat en hebben daar aan de terminus de bus van 16u20 teruggenomen. pas op de terugweg dus zag ik ineens dat je woning op ocharme 50 meter ofzo van de halte lag waar de tocht ’s ochtens was begonnen. Nu goed, we hebben echt mooie beelden gezien. het was zo verleidelijk om constant foto’s te trekken omdat met elke lichtschakering en elke stap die je zet het landschap gigantisch veel verandert! Verder moet ik ook zeggen dat de kerkjes van zowel Wirtzfeld als Krinkelt echt parels zijn. vooral die laatste: wondermooie glasramen en kunstwerken binnenin. Ook super dat heel de verre Oostkantons niet te druk zijn, integendeel, superrustig. We hebben op heel onze wandeling nergens een verse voetafdruk bemerkt of andere mensen tegengekomen. En inderdaad zoals door de vorige mensen reeds gezegd: heel vriendelijke mensen: steevast krijg je een Gutentag toegewenst.
De terugweg was ook nog een belevenis op zich: ongeveer 1u45 op de bus naar Verviers gezeten: het was lekker druk en chaotisch op de Hoge Venen, maar dat maakte het des te gezelliger. Uiteindelijk 5u onderweg geweest naar huis maar dat was het allemaal waard! Ik zal eens wat foto’s doorsturen straks…
Groetjes vanuit het papperige Sleidinge van een welvoldane Oostkantonlover

Naam: Kristof De Rede
Hallo!
Wij zijn met pasen komen langlaufen in Botrange en het was een prachtige dag! De sneeuw lag er prima bij en de uitzichten adembenemend mooi!
Dankzij de trein en de bus verliep de verplaatsing heel vlot. Groetjes uit Tervuren!

Naam: Pascal Vanbellingen
I’m dreaming of a White…Easter !
Maar die droom werd werkelijkheid !
Hallo Hubert, ik ben net terug van een fijn en wit Paasweekend regio Wirtzfeld,Oost-Kantons en Eifel-gebied en wat was het genieten van de prachtige sneeuwlandschappen. Oogverblindend maar gelukkig lees ik je tips en had ik dus mijn zonnebril wel degelijk mee. Paaszondag heel vroeg vertrokken vanuit Sint-Genesius-Rode(je misschien niet helemaal onbekend ? ) richting Oost-Kantons, rond 8u.reeds in Malmédy voor ontbijt en koffie. Wel sneeuw aanwezig maar toch niet echt veel (volgens mij was de piste van Ferme-Libert gesloten) en dan verder naar Wirtzfeld en jawel, meer dan genoeg sneeuw om te genieten van de omgeving. En dat op amper een paar tiental km. afstand van Malmédy. Wel effe moeten omrijden via Büllingen ipv. over Bütchenbach naast het meer naar Wirtzfeld maar dat was maar een kleintje. Zo wat de eerste persoon die ik tegenkom in Wirtzfeld de loipen-trekker van zaterdag op je foto met zijn sneeuwscooter. Heb die mens dan in mijn beste Duits (dringend eens bijschaven) er attent opgemaakt dat hij wel een bekendheid was 😉 Hij ging dus eens kijken op je site…en is een Bekende Oost-Kantonner in vergelijking met een BV dan een BOK ? 😉 Dan maar een flinke wandeling gemaakt in en om Wirtzfeld, prachtig weer trouwens want de zon was vooral zondag van de partij en dus was de temperatuur toch wel aangenaam. Onderweg weer heel wat foto’s genomen. Misschien toch eens een paar doorsturen, als amateur-fotograaf met een eenvoudig toestel is de kwaliteit misschien niet echt goed. Wat me trouwens ook nu weer opviel was de vriendelijkheid van de inwoners, meer dan eens kreeg ik een ‘gutemorgen’ of ‘hallo’…dat zijn we elders niet meer gewoon ! Het is zeker niet de eerste maal dat ik in Wirtzfeld kom en toch heb ik ook deze keer nog eens uitgekeken naar een bakker, beenhouwer,kruidenierszaak,kapper, enz. …niets te zien, dus zijn jullie helemaal op Büllingen of Bütchenbach gericht ? Inderdaad, wij hebben geen winkels meer in Wirtzfeld, alleen het Sporthotel en Hotel Droson als horeca bedrijven en dan natuurlijk heel veel vakantie woningen! Ipv. ‘Man bijt hond’ zou de VRT misschien beter eens ‘Het leven zoals het is…Wirtzfeld’ beginnen. Maar wie weet komt er dan teveel volk op af. Andere toeristen die me vroegen om ski-verhuur heb ik dan maar doorverwezen naar Otto Schmidt of het Sporthotel.
Die man van de snowscooter was in feite ook de man van de ski verhuur… B&B had ik gevonden ergens tussen Verviers en Wirtzfeld dus kon ik ook vandaag in de regio blijven maar volgende keer probeer ik toch wel het eens het Hotel-Drosson, lijkt me echt wel heel goed te zijn !?
(Bijtijds reserveren, is heel populair!)
Zo ben ik vandaag via Elsenborn (nogal druk omwille van het BK-langlaufen) naar Monschau gereden, prachtig stadje maar toch echt wel heel erg enorm druk ! Niks voor mij dus.
In Kalterherberg effe gaan wandelen in het Eifel-woud waar ook veel sneeuw lag en dus wederom prachtige uitzichten. Blijkbaar loopt hier ook een spoor om te ‘railbiken’ in de zomer.
En dan de andere kant eens naar Schwarzer-Mann geweest, in tegenstelling tot hun defecte webcam (sinds januari en waar geen vlokje sneeuw te zien is) was er wel aardig wat sneeuw aanwezig. Dus ook daar prachtige beelden geschoten, zelfs van de stilstaande liften. Tot grote ontgoocheling van Alpine-skieërs waren de liften wel gesloten, dus toch eerst wel heel goed informeren.
Oeps, blijkbaar is mijn bericht nogal lang geworden maar dat komt door het enthousiasme zeker…?
Tot slot Hubert wil ik je toch wel feliciteren met je website. Omwille van de webcams en je updates is het altijd heel duidelijk hoeveel sneeuw er ligt, zo komt een mens in Wirtzfeld nooit bedrogen uit !
En daar kunnen vele andere website’s wel eens een lesje uit leren.
Wirtzfeld…zo mooi en toch zo dichtbij !
Groetjes uit het centrum van het land waar het nu ook beginnen sneeuwen is,
Pascal Vanbellingen.

Jerry Cannaert schreef volgende bericht
Wij zijn reeds terug thuis van 16u, de terug weg is nog goed verlopen wel al redelijk druk maar
omdat we uit het verleden al weten hoe druk het straks is zijn we na het middag maal vertrokken.
Als jullie al de smeltende sneeuw die wij onderweg gekregen hebben nog krijgen komt er vast en
zeker nog enkel centimeter bij.
Het was een geweldig weekend, zaterdag namiddag gewandeld, zondag gelanglauft en deze
voormiddag ook nog een wandeling gemaakt.
En tussendoor veel gerelaxt met een goeie Chimay er bij, vooral dan gisteren op het terras in een zalig zonnetje.
Ik heb met dit weekend nog meer mijn hart verloren. (nog maar eens)
Bedankt aan de mensen van de Oost-kantons voor de vele sneeuw (pret),voor jullie hartelijke en vriendelijke gast vrijheid.
vriendelijke groeten
Jerry Cannaerts


Naam: Geert Grijseels

Hallo Hubert,
Wij zijn vandaag voor 1 dagje naar Bütgenbach geweest. Een wandeling rond het stuwmeer (Rund um den See). Inderdaad stralend blauwe lucht en de sneeuw die het zonlicht fel weerkaatste heeft ons zelf een kleurtje in het gelaat bezorgd. Nadien nog even tot in Wirtzfeld gereden en ginds nog een biertje gedronken (buiten op het terras in de zon!!) Zalig! Intussen is het hier bij ons in Ninove hard beginnen sneeuwen, maar het is geen echte droge sneeuw. Er ligt wel al een paar cm, maar dit omwille van de intensiteit van de sneeuwval. Aangezien de temperatuur lichtjes positief is, zal het ontstane laagje snel weer weg zijn.
Groetjes en nog een héél fijne tweede Paasdag morgen!!
Geert en Heidi

Naam: pascal cannaerts

Dag hubert, Wij zijn vandaag met de kinderen tot bij jullie in de streek geweest, mijn broer jerry welke u welk kent door zijn regelmatig bezoek hier zit nog steeds in jullie streek tot morgen en vroeg om hier iets te posten. Vanmorgenn om 6.45u zijn we vertrokken om zeker de drukkte voor te zijn, met een geweldig goed berijdbare weg waren we reeds om 8.40u bij hem (hier en daar lag er nog wat sneeuw op de weg maar niets om bang om te zijn, goed werk van de weg diensten).
Daarna zijn we naar losheimgraben (hotel scrhroden)gereden om te langlaufen,
de kinderen met oma en opa op de slee het bos in en wij kozen voor de 10 kilometer.
We waren er als eerste dus goed om te beginnen we betaalde 10€ in plaats van 9€ die vermeld stond
in de tourist journal maar we maakten er geen drama van en dachten laat ze maar een cent meer
verdienen. We begonnen dus in een geweldig goede sfeer zon, veel sneeuw (20cm)en prachtige omgeving,
de loipen goed getrokken en weg waren we, een paar keer op onze ….. gevallen maar in deze
zachte seeuw deed dit helemaal geen pijn alleen maar van het lachen. Het parcours 10kilometer
is een prachtige, eerst altijd door de bossen daarna over de oude spoorlijn deze viel nog al lang uit
en na een bepaalde afstand was er bepaalde plaatsen geen sneeuw om dat het te drassig was
het water stroomde gewoon over spoortrace, ook moesten we één keer over een omver gevallen boom
gaan dus latten uit en verder. Het trace over de oudespoor trace is ook wel mooi omdat het ook tussen de
bomen en groen ligt maar het was wel lang recht door, daarna terug tussen de bomen en dat tot het einde,
het beviel mij echt, op veel andere plaatsen moet men dikwijls door de weiden en dat maakt het vlug saai.
Bij aankomst hebben we de eigenaar toch gemeld over de omvallen boom omdat die het voor sommige mensen nogal moeilijk maakte, hij ging er onmiddelijk wat aan doen zij hij, wat hij ons s’morgens wel had mogen vertellen was het fijt dat de loipen van de 10 km niet getrokken waren omdat het te drassig was,
al goed dat er de dag voordien nog mensen deze piste gdaan hadden,de andere 5 en 15 km waren
wel getrokken. Al bij al is de piste losheimgraben een zeer goede, heel goed materiaal mooie omgeving
goede ondvangst niet te druk wat ook wel belangrijk is, één van de beste die ik al gedaan heb.
De terug reis is ook goed verlopen aangzien we iets vroeger zijn terug gekeert als al de rest.
We zijn blij dat we deze morgen vroeg vertrokken zijn om een geweldige dag te beleven
en hopen dit ooit nog eens terug te mogen doen.
Groeten, pascal cannaerts

Kris Heirbaut schreef:
Goede avond hubert.
Wij hebben dit weekend in ons huisje in Schönberg verbleven.
We waren natuurlijk blij dat er dit weekende zoveel sneeuw gevallen is. In schönberg zelf lag er kwazie niks (ligt dan ook maar op 540m), wij gaan daarom langlaufen naar Losheimergraben of Weisserberg. Daar was zaterdag en zondag de sneeuw van uitstekende kwaliteit. (30 tot 50cm). Deze morgen zijn we naar Wirtzfeld afgezakt, we waren een beetje teleurgesteld dat er loipe (nog?) niet getrokken waren op de piste. (We hadden dat echter op onze site vermeldt, hing samen met de Kampioenschappen in Elsenborn waar die pisten ook gesloten waren voor het publiek…) We hebben dan besloten om naar butgenbach te gaan maar de kwaliteit van de piste was toch merkelijk lager dan in Losheimergraben (veel ijs onder een dunne sneeuwlaag + heel veel volk).
Bij het rijden van Wirtzfeld naar Butgenbach zijn we voorbij uw huis gegaan, u was juist een foto aan het trekken toen wij naar boven reden (rond 10.30u) . (je stond in het midden van de weg en trok een foto richting de kerk) kun je eens kijken of wij er toevallig niet opstaan, nl een groene peugeot Partner. Als we er opstaan zou je mij dan deze kunnen emailen? altijd leuk om zo’n foto in het album te hebben.
m.v.g. Kris Heirbaut

Beste Hubert,
Bedankt voor de prettige wijze van informeren, Ik heb gisteren met mijn dochter heerlijk kunnen langlaufen. Het was alleen jammer dat vele
wandelaars niet in de gaten hebben dat de loipes niet gemaakt zijn om makkelijk in te kunnen lopen. Maar ja, je kunt niet alles hebben en ik ben
ervan overtuigd dat heel veel mensen gisteren een prachtige dag hebben beleefd.
Met vriendelijke groet,
Theo Hanssen

En hieronder vind je dan nog een hele serie nieuwe reakties van vandaag:

Geplaatst in Lente 2008.

14 reacties

 1. Gisteravond lag het een beetje wit, maar nu ligt er toch zo’n 5cm sneeuw!! En dat in Aalst tussen Gent en Brussel. De temp ligt net onder 0, dus gevaarlijk op de weg, want zelfs de grote baan hier ligt nog dicht.
  En het sneeuwt nog steeds, niet hevig maar toch nog beetje.

 2. Hallo Hubert

  Deze nacht (maandag op dinsdag) vetrokken met plaatselijke temp. + 28°C en deze morgen om 04.00 in een ware sneeuwstorm geland in Zaventem waar het op dat ogenblik flirtte met het vriespunt. Nu in de Haven zonning, met regelmatige hevige sneeuwbuIen.
  Heb aan Suzy gevraagd de valiezen nog een dag of 2 gesloten te houden, zo blijft het nog even winterpret geblazen.

  Groeten en tot laten

  Jos

 3. Dag Hubert,
  Momenteel is het in Halle (Vl. Brabant) -2° en ligt er ongeveer 10,5cm sneeuw. Op dit ogenblik is het een stralend blauwe lucht maar er komen in de verte nieuwe winterse buien aan. Het late winteroffensief is blijkbaar nog niet gedaan. Het paasverlof is voor de kinderen goed begonnen.
  Groetjes.
  Jef

 4. Hallo Hubert,

  hier in Sint-Genesius-Rode ligt er vanmorgen zo een 12cm.sneeuw. Toch ook wel mooi om zien hoe de sneeuw in de bomen blijft hangen. Hoe lang die sneeuw zal blijven liggen is uiteraard af te wachten aangezien de temperatuur zou oplopen tot +5°.

  Ik kan me voorstellen dat het in Wirtzfeld nog een pak meer is en vermoedelijk komen er dan nog wel
  een pak toeristen jullie kant op.(Paasvakantie en veel ouders met kinderen die thuis zijn) En dat is uiteraard mooi meegenomen voor de Horeca, Ski-verhuur en andere middenstanders in de regio.

  Aan de roekeloze chauffeurs onderweg, pas jullie rijstijl toch eens aan. Heb het afgelopen weekend hier en daar een auto in de gracht of tegen een boom zien staan. Nochthans waren de wegen praktisch overal sneeuwvrij. Door dooiwater dat terug gaat aanvriezen krijg je soms wel gevaarlijke ijsplekken op de weg. En wij zijn al helemaal niet gewoon om in sneeuw te rijden,denk hierbij ook eens aan andere weggebruikers.

  Geniet nog maar van de sneeuw en het prachtige landschap,
  groetjes,
  Pascal.

 5. Hallo Hubert!
  Ik ben spijtig genoeg dit jaar niet naar de oostkantons kunnen komen in de sneeuw maar ik heb wel élke dag met jouw foto’s en jouw teksten volop meegenoten! Ik vind het ook zeer spijtig dat er de laatste jaren in laag- en midden België niet zoveel sneeuw meer valt. Daarom zal ik volgend jaar zeker eens langskomen in de oostkantons! Vandaag lag er bij ons trouwens ook een goed pak sneeuw! bijna 10 cm op één nacht. Ik ben dan ook meteen naar buiten gespurt en ik heb een sneeuwman gemaakt.
  Ik heb er foto’s van getrokken en ik dacht ze even door te sturen naar jouw maar spijtig genoeg weet ik niet hoe je dit doet.

  Vele winterse groetjes van Ruben uit Leuven!

  (foto’s even niet opsturen… we hebben heir zelf al zoveel materiaal maar ik kan het niet publiceren omdat anders de server te langzaam wordt, er zijn gisteren 60,000 pagina’s (op één dag) opgeroepen van onze website!)

 6. Dat van die ‘winterbanden’ is écht geen overdreven luxe.
  Gisteren heel wat wagens de botrange niet op zien geraken…
  Ikzelf zat met m”n achterwiel aangedreven BMW 1 ook een half uur vast op de plaats waar we geparkeerd hadden. ‘k ben moeten gaan duwen om eruit te geraken.

  Safety first , en dan moogt ge niet besparen ! (kettingen dus of winterbanden)

 7. Eindelijk ook hier in Rumst sneeuw. Gisterenmorgen toch een beetje ontgoocheld omdat de beloofde 5 tot 10 cm er niet lag (amper 1 cm). Maar vandaag alles helemaal wit, slechts 2,5 cm, maar toch genoeg om een sneeuwman te maken. Als de temperatuur het nog 2 uur wil volhouden rond het vriespunt, dan kan er nog aardig wat bijvallen volgens http://www.buienradar.nl
  Geen Oostkantons voor ons deze week, wij zijn enkele weken geleden al komen genieten van de sneeuw. Nog enkele dagen profiteren van de sneeuw en dan weer hopen op een sneeuwrijke volgende winter.

 8. Goeie morgen Hubert,
  Hier in Overijse 11 cm sneeuw ,het bos achteraan de tuin is prachtig.
  Geo, onze retriever is in zijn nopjes!en de kinderen in buurt zijn met de slee en skis het bos in getrokken.
  De T° nu is +1.3° en de laagst gemeten was -1° om 04:15.

  Groeten,
  Bert.

 9. Goeie Morgen Hubert,
  Deze morgen opgestaan met een dikke laag sneeuw van 7 cm hier in Zelzate.
  Temperatuur op dit ogenblik +2,8°C dus de pret blijft niet duren.
  2de dag op rij dat er hier zo’n sneeuwlaag ligt na een nacht sneeuwen.

  We hebben ontzettend genoten van ons paaswekend in jullie streek.
  Vooral op Pasen was op en top genieten. Schitterend weer met constant zon.
  De natuur in al zijn pracht en praal want zo’n mooie beelden vind je hier niet bij ons (ook niet als er sneeuw ligt)
  Voor de kleine was dit de eerste maal dat ze sneeuw zag en het was dolle pret.
  Je zag wel goed dat de zonnestraling zijn effect had op de sneeuw want hier en daar werd de sneeuw pap.
  Op de terugweg zijn we nog even via Baraque Michel gereden maar dat had ik beter niet gedaan.
  +-15 min moeten aanschuiven om uiteindelijk de afdaling naar Eupen te beginnen en als klap op de vuurpijl werden we uitgewuifd met een sneeuwbui zoals ik er nog nooit één heb gezien.

  Ik wens u en uw gezin nog veel plezier toe want jullie hebben blijkbaar ook de volle laag gekregen deze ochtend.

  groeten
  Geoffrey

 10. Hallo Hubert,

  Bij ons in Ninove deze morgen, zo’n 10 cm sneeuw!!! Dit was voor deze streek in Oost-Vlaanderen al jaren geleden en dan nog op een 25ste maart!!! Om 6 uur deze morgen dwarrelden er hele dikke vlokken over de besneeuwde velden, 10 minuten later brede opklaringen, waardoor de schittering van de zon het landschap nog een feeëriker beeld gaf. En in de verte zag je dan alweer inktzwarte luchten opdoemen voor de volgende lading sneeuw. Een krioelnest van winterse buien. Op dit ogenblik is wel +3° en begint alles te smelten onder een toch al krachtige maartse zon. Net of de lente die late winter met alle kracht wil verjagen en de bloemen en vogels geven waar ze deze tijd recht op hebben. Nu ik ben afgelopen Paaszondag in Bütgenbach en Wirtzfeld geweest en het landschap hier (zelf onder een dik pak sneeuw) kan toch niet tippen aan de mooie glooiende streek van de Oostkantons!!! Dus aan alle mensen die het geluk hebben nu in de Oostkantons te verblijven (en dat zullen er toch héél wat zijn met het paasverlof), wens ik nog veel sneeuwpret in die magnifieke regio!!! Geniet ervan!!!!!!!!!!!!

  Groeten,
  Geert

 11. Hallo,

  Gisteren zijn wij vanuit Nederland verrokken naar de Hoge Venen. En hebben een heerlijke dag gehad, op de lange latten. Wel erg jammer dat in Botrange de loipes waren plat gelopen en dat de wandelaars erg in de weg liepen tijdens het langlaufen. Gelukkig was de hoeveelheid sneeuw, ondanks je sneeuw info, boven alle verwachtingen, prachtig. ook nog lekker gegeten in Malmedy en daarna weer naar huis. Veel file voor Luik. En uiteindelijk om half 11 aangekomen in Goes (Zeeland).

  Groeten,

  Herman

 12. Goede Middag,
  Deze ochtend lag er 11cm sneeuw Hier in Hechtel-Eksel.
  Temperatuur al 3,5 graad , en de sneeuw is al bijna helemaal verdwenen.
  Heb wel Met De Schep en kruiwagen alle sneeuw op één hoopje gedaan zodat de kinderen er ook kunnen van genieten!
  Gisteren Naar de hoge venen geweest , het was echt fantastish, Wel Zéér druk!
  Er lag zeer veel sneeuw ! Dus ik denk dat het vandaag helemaal ‘VéT’ is !

 13. geachte heer Savelberg,

  reeds vele jaren maken wij gebruik van uw snow-updates om onze langlaufuitstapjes in de Oostkantons te plannen. Het vertrek van de langlaufpistes is niet altijd gemakkelijk te vinden omdat er dikwijls alleen maar de gemeente vermeld wordt waar de pistes zijn geopend. Zou het bij het begin van volgende winter niet mogelijk zijn om het juiste adres van elke langlaufpiste te vermelden zodat we onze GPS kunnen instellen en zo veel tijd en onnodige kilometers kunnen uitsparen?
  In elk geval “chapeau” voor uw niet aflatende inzet en “keep up the good work”!!!
  Met vriendelijke groeten,
  Danny Lenaerts uit Zoersel (halfweg Antwerpen en Turnhout)

  Dag Danny… sorry, maar sinds jaren heb ik een link op mijn website ROUTE BESCHRIJVING PISTEN in het menu rechts op de hoofdpagina van onze website die doorverlinkt naar de Dienst voor Toerisme in de Oostkantons en waar alle toegangswegen naar de skipisten staan vermeld, kompleet met kaartjes voor de mensen zonder gps…

 14. Goeie middag Hubert,

  Het witte sprookje is uit, de 11cm sneeuw zijn gesmolten, al ligt er hier en daar nog een hoopje in de schaduw.
  De T° is opgelopen tot +4.6°en de wind begint op te steken.
  We blijven toch opletten voor volgende nacht en morgen vroeg!Af en toe valt er wat fijne sneeuw.
  Groeten,

  Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.