Tip: Dag van de Wintersport

Maandag 31 maart “Dag van de Wintersport”
Bewegen kan ook leuk zijn.

Landgraaf – Nederland beweegt te weinig! Van 28 maart t/m 5 april 2008 vindt voor de vijfde keer de Nationale Sportweek plaats. De Nationale Sportweek is in het leven geroepen om één week per jaar nog meer aandacht te besteden aan bewegend, of beter gezegd, niet bewegend Nederland. Maandag 31 maart vindt de “Dag van de Wintersport” plaats. SnowWorld Landgraaf organiseert op deze sportieve dag speciale activiteiten voor kinderen en vraagt hiermee aandacht voor het sporten voor kinderen.

Skiën en snowboarden is een zeer populaire sport waar een grote groei in zit. SnowWorld is de ideale locatie voor kinderen om op een jonge leeftijd kennis te maken met deze, voor kinderen ook “coole”, manier van bewegen. Tijdens de Nationale Wintersportdag ontvangt SnowWorld Landgraaf enkele honderden kinderen en laat hen kennismaken met de verschillende wintersportdisciplines als skiën en snowboarden. Ook populaire funsporten als rodelen en het spectaculaire airboarden staan op het programma. Centrale boodschap die SnowWorld wil uitdragen is; Bewegen kan ook leuk kan zijn!

De afgelopen 20 jaar is het aantal kinderen met overgewicht explosief toegenomen. Zowel op de korte als lange termijn kan dit leiden tot gezondheidsklachten. Steeds minder kinderen spelen op straat. Ze zitten meer en meer thuis voor de televisie of spelen computergames en zijn bovendien minder vaak lid van een sportclub. En dat terwijl kinderen tot 18 jaar volgens de norm “gezond bewegen” ongeveer een uur per dag matig intensief actief zouden moeten zijn en daarnaast bij voorkeur nog eens twee keer in de week zouden moeten sporten.

Kijk voor de vele wintersportactiviteiten voor kinderen op:
www.snowworld.com

Geplaatst in Lente 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.