Zondag, 30 Maart 2008: Zomertijd

Vanaf vandaag moeten we ons weer wennen aan de zomertijd. Betekent ook, dat er weer enkele computer scripts aangepast moeten worden, want in de headline van onze website wordt op het ogenblik nog de wintertijd aangeduid… Betekent weer werk voor Jochen! (is ondertussen aangepast)

Na het bijzonder mooie weer van gisteren moeten we ook opnieuw wennen aan regelmatige regenbuien die voor vandaag en begin komende week voorspeld worden. Wel blijven de temperaturen de eerste paar dagen nog vrij mild. Tegen volgend weekend zouden die opnieuw wat lager gaan.


Update 08.00 uur:
Opgemeten temperaturen gisteren: max+8° C, min +3.5°C, gras -1.2°C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 0 mm

Er ligt nu nog tussen 0 en 8 cm sneeuw in Wirtzfeld
Officiele meethoogte op het KMI plateau in Wirtzfeld = 0 cm sneeuw

Duidelijk op onze webcam te zien is dat op de noordflanken nog veel meer sneeuw ligt als op de zuidflanken van de heuvels: door de direktere zonneinstraling smelt de sneeuw veel sneller weg op de zuidflank.


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
klik om in te zoomen

En terwijl men in Ukkel dus ondertussen al 140 liter per m2 (= de natste maand Maart in 178 jaar metingen) heeft gemeten, hebben we in Wirtzfeld al meer dan 250 liter in Maart gemeten, en de maand is nog niet voorbij. Er valt dus hier in de Oostkantons duidelijk meer dan in Ukkel.

Geplaatst in Lente 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.