We leven (te) lang…

Op de eerste dag schiep God de hond, en zei: “Ga de hele dag naast de deur van je huis zitten en blaf tegen iedereen die voorbij komt. Ik laat je daarvoor 20 jaar leven”. De hond zei: “Dat is wel erg lang om te blaffen. Wat zou je ervan vinden als ik het slechts 10 jaar doe, en ik geef je de overige 10 jaar terug?”
God ging daarmee akkoord.

Op de tweede dag schiep God de aap en zei:”Vermaak de mensen, doe trucjes en laat ze lachen. Ik laat je daarvoor 20 jaar leven” De aap zei: “Apentrucjes doen gedurende 20 jaar? Dat is wel een beetje lang. Wat zou je ervan vinden als ik het slechts 10 jaar doe, en ik geef je de overige 10 jaar terug?”
God ging ook daarmee akkoord.

Op de derde dag schiep God de koe en zei: “Je moet je de hele dag afsloven, kalfjes krijgen en melk geven om de familie van de boer te ondersteunen. Ik laat je daarvoor 60 jaar leven”. De koe zei: “Dat is wel een hard leven dat je me gedurende 60 jaar wilt geven. Wat vind je er van dat we dat inkorten op 20 jaar en ik je de overige 40 jaar teruggeef?”
En ook daarmee ging God akkoord.

Op de vierde dag schiep God de man en zei: “Eet, slaap, speel, trouw, en geniet van je leven. Ik laat je daarvoor 20 jaar leven”. Maar de man zei: “Slechts 20 jaar? Zou je me misschien naast mijn 20 jaar ook de 40 jaar kunnen geven die de koe je teruggaf, en de 10 jaar die de aap je teruggaf, en de 10 jaar die de hond teruggaf, dan zou dat bij elkaar 80 jaar zijn, okay?”
‘Okay,’ zei God, ‘Je hebt er zelf om gevraagd’

En dat is de reden waarom wij nu de eerste 20 jaar van ons leven eten, slapen, spelen en van ons leven genieten. Voor de volgende 40 jaar sloven we ons af om onze familie te ondersteunen. De volgende 10 jaar doen we apentrucjes om de kleinkinderen aan het lachen te maken. En de laatste 10 jaar van ons leven zitten we op de veranda van ons huis en blaffen iedereen af.

Dus nu weet je hoe ons leven funktioneert, en waarom.

Geplaatst in Grappig, Lente 2008, Wist je dat...?.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.