Maandag, 14 April 2008

Update 08.30 uur:
Opgemeten temperaturen gisteren: max+9° C, min +4.5°C, gras +0.2°C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 18.6 mm

Vandaag moeten we opnieuw met regelmatig een regenbui rekening houden, en dat terwijl er gisteren en afgelopen nacht even veel is gevallen als de eerste 12 dagen van deze maand samen… Toch valt het nog mee, de maand april is tot nog toe bij ons in Hoog Belgie relatief droog geweest.

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live webcam, noordwaarts, met zicht op het dorp Wirtzfeld
Klikken om in te zoomen

Even ter herinnering, verleden jaar rond deze tijd hadden we echt zomers weer met temperaturen boven de 20° C… Kijk maar eens bij de “…een jaar geleden…” link die elke dag op onze webpagina terug te vinden is.

En gisteren een heel stuk verder geraakt in mijn “nieuwste” boek: ik ben nu ongeveer halverwege (maar ja, dat boek heeft 1290 pagina’s…)


Duitse versie van de historische roman “World without End” van Ken Follet

Niet altijd even gemakkelijk om te lezen, zo is er bijvoorbeeld die ene bladzijde waar haarfijn uiteengezet wordt, hoe iemand (het speelt in de middeleeuwen…) als straf voor de diefstal van kerkjuwelen door de beul levend gevild wordt… Dan moet je toch even het boek bijzijde leggen!

Geplaatst in Lente 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.