Nieuwe vorm van Carjacking

Carjacking is een fenomeen dat vaak veel verbinding vergt om te lukken. Vermits boeven toch maar nauwelijks gestraft worden – als ze al gepakt worden – worden de daders van carjacking meestal slechts gestraft alsof het stoute kleuters zijn. Vingertje waarschuwend omhoog en “nooit meer doen” blijkt de meest voorkomende strafmaatregel te zijn, terwijl de slachtoffers hun trauma hiermee niet van zich af kunnen zetten. Een lezeres, wiens naam op de redactie bekend is, heeft een akelige ervaring achter de rug en wil andere lezers waarschuwen. We laten haar zelf aan het woord.

Ik zal eerst even de situatie schetsen. Na een avondje stappen in Antwerpen reden mijn man en ik via de E313 Antwerpen-Luik naar huis. Wij wonen in Diest, dus namen we de afrit Diest-Meerhout. De afrit draait scherp en is dicht bebost. Weinig verlichting en geen huizen in de directe omgeving. Halverwege de afrit stond een minibusje stil. We zagen 2 jonge mannen, Franstalige Noord-Afrikanen. Zij duwden het minibusje (zogezegd) verder. Je kunt er onmogelijk naast rijden vermits er hier geen pechstrook voorzien is en de afrit is afgebakend met metalen platen.

De bedoeling is dus dat je uitstapt om het busje verder te duwen zodat je zelf ook doorkan. Mensen, DOE DIT NIET !!! Er mankeert niets aan het busje, voordat je het weet zit één van hen in je auto en de andere vertrekt met het busje. Ze kunnen zo de oprit nemen en daar sta je dan ‘s nachts, zonder auto, zonder GSM en dan hebben ze ook nog je identiteitskaart en huissleutels mee!

Als u zoiets ziet is de enige raad die wij kunnen geven: hou afstand en doe je deuren op slot. Als ze eenmaal begrepen hebben dat je niet komt helpen, worden ze woest en proberen ze je alsnog uit je wagen te lokken door op je ramen te slaan. Wij hadden het geluk dat eventjes later nog 2 andere auto’s de afrit namen (wat niet zo evident is om 3.30u ‘s nachts). “Plots” startte het busje toch en zetten ze hem aan de kant zodat wij met onze wagen er nog net voorbij konden rijden. De 2 andere wagens mochten ook door.

De carjackers rekenen erop dat je hen helpt, je staat immers op een afrit en kunt niet terug want dan ben je een spookrijder. De afrit is ook daar naar gekozen omdat er geen pechstrook is en je onmogelijk doorkan, ze versperren de ganse baan. Goede raad: kom niet uit je wagen maar bel de politie en blijf kalm. Vertel het voort.

Geplaatst in Lente 2008.

2 reacties

  1. Hallo Hubert

    Ik ben (ook) één van die “blanke bange man(nen)” die ’s avonds en steeds in de stad met de centrale vergrendeling op slot rij.

    Jos

  2. Ben nooit één erg “bange blanke man geweest” , nog niet desondanks mijn reeds gevorderde leeftijd , heb veel de baan gedaan en veel auto gereden , doch ben wel een voorzichtige man en gebruik die centrale vergrendeling reeds jaaaaren , ook overdag , met weet nooit, toch als je de kranten en tv moogt geloven en die liegen nooit…. Daag. André.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.