Maandag, 28 April 2008

Update 08.00 uur:
Opgemeten temperaturen gisteren: max+19° C, min +9.5°C, gras +1.8°C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 0 mm

Gisteren heb ik bijna de hele dag lang lekker lui op het terras in de zon gelegen en een boek gelezen… moet ook eens kunnen. Ik heb daardoor ondertussen een aardig kleurtje gekregen op mijn gezicht. Alsof ik in Egypte in de zon had gelegen!

Vandaag slaat het weer echter opnieuw om, en moeten we af en toe met een regenbui rekening houden. Wat opvalt is de wel heel erg hoge temperatuur afgelopen nacht die bij bijna 10° C lag. Teken dat de lente toch in de lucht hangt?

Alhoewel Karel ons schreef, dat er op 1 Mei misschien nog wat sneeuw zou kunnen vallen… nou ja, we zullen zien.

Ondertussen is het grasveld in de “oude” tuin ingespoten met anti mos spul, waardoor het mos nu behoorlijk zwart begint te kleuren. Dat moet dan binnenkort ook nog geverticulteerd worden, en dan misschien een beetje bijzaaien.


behandeld mos wordt zwart

Zaterdag in ons “nieuw” tuingedeelte nog een beetje gras ingezaaid op de verschroeide aarde (waar de rest van de takjes werd verbrand)


onze “nieuwe” tuin met centraal de pluviometer van het kmi voor de neerslagmetingen

Dit nieuw tuingedeelte (doordat wij een stuk van onze koeienweide hebben ingepalmd) is ca 400 m2 groot. Betekent dus wel dat er vanaf nu heel wat meer gras gemaaid moet worden…

Vandaag probeer ik tijd vrij te maken om enkele hout- en bouwmaterialen in te kopen: ik wil een ordentelijke bewaarplaats voor ons brandhout in onze “nieuwe” tuin bouwen:


hier komt het toekomstig houtlager


Het houtlager ligt beschut achter de haag naast onze “oude tuin”

Met grasbeton platen een ordentelijke vloer aanleggen die vanzelf afwatert, een aantal palen in de grond, en dan met latten en onduline platen een schuin afdak creeëren, waar niet alleen het (kant en klaar ingekochte) brandhout, maar ook de diverse resten constructie hout en takjes netjes opgeborgen kunnen worden zonder dat ze beginnen te rotten en zonder dat ze her en der in de tuin verspreid liggen.
Wordt dus weer een aardig graaf- en knutselkarwei voor de komende dagen.


Dat ging snel: om half elf werden de eerste bouwmaterialen al geleverd!

En de jacht op de mollen wordt ook weer ingezet, we hebben er nog altijd een paar in de tuin zitten.

Live!


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live webcam, noordwaarts, met zicht op het dorp Wirtzfeld
Klikken om in te zoomen

Geplaatst in Lente 2008.

2 reacties

 1. Hubert,
  Afgelopen weekend kunnen genieten van het prachtig weertje en ook nog van de narcissen die al even blij waren met de warme zonnestralen. Foto’s genomen aan ‘onze achterdeur’ langsheen de Warche in Weywertz.
  Prettige dag aan iedereen!

  Ik zal je foto’s morgen publiceren…

 2. Hey Hubert.
  Wat een geluk dat mijn zuster en zwager morgen in Wirtzfeld Valley komen uitrusten voor een lange vakantie.
  Weet je …………. Mijn zwager is erg handig met een hamer en zaag en kan je misschien wel van dienst zijn, je weet maar nooit. Hij heeft zijn beroep als timmerman gemist. vraag maar eens aan hem..Als jij eens wist wat hij het laatste jaar heeft gebouwd aan zijn chalet , dan zou je versteld staan van zijn kunde . Moest jij toevallig ook zoiets bouwen nu , zo een veranda voor je hout ????
  In iedergeval groetjes.
  Sjaak Damen

  De houtleverancier is jammer genoeg niet zo snel als de bouwmaterialenhandel… het hout zal 1 a 2 weken op zich laten wachten…
  Maar ja, je weet maar nooit… haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.