Woensdag, 30 April 2008

Update 07.00 uur:
Opgemeten temperaturen gisteren: max+12° C, min +6°C, gras +0.2°C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 1.9 mm

De dag begint deze ochtend alvast met brede opklaringen. En met een beetje geluk zal er vandaag in Hoog België niet veel regen vallen. Pas vanaf Vrijdag wordt het overal in Belgie weer droger en zonniger en warmer.


Wirtzfeld, deze ochtend rond zeven uur

Vanavond is “Meinacht zingen”, de mannelijke jeugd in onze streek trekt naar de huizen van de meisjes en brengt er een muzikaal standje en plant een kleine meiboom met kleurige lintjes. De meisjes moeten de jongens dan uitnodigen om binnen te komen en een pintje te drinken of spaqghetti te eten of een omelet… Daarna trekken ze dan naar het volgende meisje. Dit festijn duurt vaak van 30 April ’s avonds tot (soms) 2 mei…. Gelukkig laten de meeste jongens zich ondertussen door een taxibus rondrijden, in het verleden zijn er vaak genoeg dodelijke ongelukken gebeurd in onze streek door alcohol achter het stuur.

Live!


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live webcam, noordwaarts, met zicht op het dorp Wirtzfeld
Klikken om in te zoomen

Mijn graafwerkzaamheden vorderen langzaam maar zeker, maar er ligt slechts een dun laagje moederaarde op deze plek van de tuin, en daaronder is dan direkt harde leisteen waarin het een stuk moeilijker graven is. De bedoeling is dus om hier een vloer en een afdak te plaatsen voor de opslag van brandhout voor de open haard.


De overtollige aarde komt op het einde van de “nieuwe” tuin te liggen, waar ik het niveau een beetje probeer te egaliseren naast de weide.


wordt vervolgd…

Geplaatst in Lente 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.