Zaterdag, 3 Mei 2008

Update 07.30 uur:
Opgemeten temperaturen gisteren: max+13.5° C, min +0° C, gras: -5,4° C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 0.6 mm

Vanaf vandaag gaan we echt lenteweer krijgen met temperaturen die gemakkelijk tot 20° C en meer gaan stijgen. De zon zal zijn uiterste best doen om er een mooi weekend van te maken. Maar de ochtend begint hier in Wirtzfeld wel met witgevroren gras….

Ik heb gisteren mijn “vrij dag” goed besteed door tussen de regenbuien verder te graven in de tuin waar de nieuwe opslagplaats voor het brandhout (van de open haard) gaat komen.

Die regenbuien vielen nog tamelijk goed mee, veel regen is er immers bij ons niet gevallen, en elk buitje gaf een alibi om even uit te puffen, want ik merk het ondertussen wel aan mijn spieren dat ik weer goed bezig ben…


Nog niet goed te zien wat het allemaal moet worden…

De plek is nu kompleet uitgegraven: hier komt dus eerst een laag lava, met daarop dan een laag grasbeton stenen, dat zijn grote betonnen platen van 40*60 cm met gaten erin waardoor gras kan groeien. Voordeel: eventueel water kan er goed doorheen, en de lava is een prima afwateringlaag die toch stevig blijft liggen. Het brandhout dat erop gestapeld komt te liggen gaat dus lekker droog liggen, want eventueel regenslag water zal snel door deze grondkonstructie heen weg kunnen sijpelen.

Doordat het terrein in twee richtingen schuin afloopt moest er op bepaalde plaatsen heel wat grond weggehaald worden om tot een horizontaal vlak te komen.

Op de hoeken en in het midden heb ik ondertussen gaten gegraven van een 50-60 cm diep waarin de houten palen komen te staan die de eenvoudige dakconstructie moeten gaan dragen. Die gaten zijn voorlopig afgedekt, want het hout laat nog even op zich wachten.

Ik ben dus ondertussen begonnen om de grasbeton platen die vooraan de straat op paletten liggen, met de kruiwagen naar achteren te transporteren. Een werkje dat erg in de rug gaat, want elke plaat weegt toch snel zo’n 20-30 kg. En ik heb zo’n 90 betonplaten aan de straatkant liggen… Die zijn niet alleen gedacht voor de brandhout opslag, maar ook voor een nieuw weggetje van het tuinhuisje naar de pluviometer van het KMI, want de stenen die ik in de winter provisorisch gelegd had zijn geen goede oplossing, niet om op te lopen, en niet om over heen te rijden met de grasmaaier. Die grasbeton stenen zijn daarvoor beter geschikt.

Live!


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live webcam, noordwaarts, met zicht op het dorp Wirtzfeld
Klikken om in te zoomen

Geplaatst in Lente 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.