Woensdag, 7 Mei 2008


prachtig weer in Hoog Belgie

Zonder het te weten, stel ik achteraf vast dat er 2 rode milanen (soort buizerd) op deze foto te zien zijn. Deze cirkelen al jaren boven ons grondgebied in Wirtzfeld, nu zie je ze ook eens…

Update 07.30 uur:
Opgemeten temperaturen gisteren: max+19.5° C, min +6° C, gras: +1.8° C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 0.0 mm

Ook vandaag blijft het zonnig en erg warm…

En onze beuk krijgt steeds meer blaadjes!


Onze beuk in de lente (1)

Gisteren heb ik opnieuw een palet grasbeton stenen binnengekregen, en een kubieke meter lavakies, want met het paadje had ik toch meer verbruikt als ik dacht nodig te hebben, en ik wil nu ook nog voor de hout opslagplaats een paadje leggen, zodat men ook bij het afhalen van het hout droge voeten kan behouden. ’t Was dus nog maar eens een paar kilmometer wandelen met de kruiwagen om het allemaal van achteren op de bouwplaats gedeponeerd te krijgen.

En voor de geïnteresseerden die willen weten hoe ik de plaats bepaal beneden in het gat voor de kolommen van mijn dakconstructie:
ik heb uit isomo een doorsnede gemaakt van de (nog altijd niet geleverde) houten kolommen, en in het middelpunt een gat gemaakt. Door dat gat laat ik het schietlood omlaag. Op die manier kan ik de isomo op het kruispunt van de gespannen koorden plaatsen, en dan het schietlood in het gat omlaag laten. Dan vind ik dus het punt in het grondgat waar ik moet boren om de centreerpen van de kolom te ontvangen…


Isomo mal met gat voor schietlood in het midden van de paal

Later op de namiddag ben ik dan gisteren ook nog begonnen om het grasveld heel kort af te maaien, want de gesproeide antimos vloeistof moet nu wel voldoende ingewerkt zijn, zodat wij vanaf vandaag kunnen beginnen met het vertikuteren van het grasveld en verwijderen van de (inmiddels zwart geworden) moslaag. Zodat het grasveld daarna weer meer lucht krijgt en zich misschien dit jaar weer wat kan herstellen.

Je ziet dus, dat ik ook zonder het hout voor de opslagconsdtructie me niet hoef te vervelen… In ieder geval wordt hier zoveel mogelijk van het mooie weer geprofiteerd, want misschien is deze lente de zomer die we verleden jaar niet gehad hebben… Volgens de laatste verwachtingen blijft het zonnig en warm tot eind volgende week!

En voor Moederdag/Pinksteren: dit weekend niet vergeten aan het bloemetje voor moederdag. Net op tijd is de website van de bloemenzaak Rebecca in Amel klaar geworden: een erg geslaagde website waarin de mooie foto’s van haar partner Alexander de moeite van het bekijken waard zijn!
Ga er maar eens zien:

www.rebecca-amel.be

Of verwen je vrouw eens met een weekendje in ons Wirtzfeld Valley appartement, in combinatie met een wellness behandeling of relax massage.

Live!


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live webcam, noordwaarts, met zicht op het dorp Wirtzfeld
Klikken om in te zoomen

Geplaatst in Lente 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.