Woensdag, 14 Mei 2008

Update 07.00 uur:

Opgemeten temperaturen gisteren: max+22° C, min +8° C, gras: +0.2° C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 0.0 mm


Onze beuk in de Lente (8)

Sinds gisterenmiddag kwamen er meer wolken opzetten, toch blijft het nog zonnig en warm vandaag; Vanaf morgen onweer verwacht.


Gisterenmiddag: meer wolken aan de hemel!


Deze ochtend opnieuw zonnig

Gisteren naast het administratieve werk op kantoor ook weer op de bouwplaats (opslagdepot van brandhout) gewerkt.

Na het egaliseren van de lavakiezel kon ik gemakkelijk genoeg de grasbeton stenen plaatsen. (nou ja gemakkelijk: elke steen weegt 27 kg, dus dat ga je wel in je rug voelen). Zoals je op de foto’s kunt zien is er ook een looppad voor de kolommen voorzien, zodat ook bij regen of in de winter met droge voeten hier brandhout gehaald kan worden. De gaten in de betonstenen geven een goede afwatering.


Na het verleggen van de stenen wordt lavakiezel in de gaten van de stenen geveegd. Een gemakkelijke manier om een vloer te leggen die daarna nooit meer onderhoud nodig heeft. Voor het brandhout dat hier opgeslagen wordt betekent het een schone ondergrond zonder natte plekken en daardoor rottend hout in je voorraadje.


Vandaag kan ik beginnen aan het houtwerk van de dakconstructie. De langsbalken met een inkeping in de kolommen leggen, daarna de sparren, waarop de verlatting komt te liggen. Daar bovenop dan de onduline golfplaten. Maar er moeten ook nog hier en daar tussenrasteringen gemaakt worden voor een gemakkelijkere hout opslag.

Er is dus nog voldoende te doen, en dus doen we dat maar beter zolang het nog droog is…
De volgende regenbui komt beslist.

Live!


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live webcam, noordwaarts, met zicht op het dorp Wirtzfeld
Klikken om in te zoomen

Geplaatst in Lente 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.