Zaterdag, 24 Mei 2008


Het weer in Wirtzfeld deze ochtend

Gisteren stevig er tegen aan gegaan buiten met de nieuwe ladeing houten planken… resulattat mag gezien worden: ik heb nu al twee wanden met planken uitgevoerd, met tussen elke plank een spleet van 2.5 cm voor de verluchting.


Weer een stukje verder

Als je goed kijkt, zie je dat de gaten direkt onder het dak in het rechter gedeelte dichtgemaakt zijn met plankjes, terwijl die in het linker gedeelte dicht blijven. De spleten in de wanden van het rechter gedeelte, daar waar in de toekomst mijn groter tuingereedschap komt te staan, krijgen ook nog dunne latjes over de spleten geschroefd, waardoor dat gedeelte dus inderdaad helemaal dicht wordt gemaakt. Terwijl het hout toch kan werken…


Hout depot

De houten stapel brandhout van de buurman naast ons tuingedeelte ziet voorlopig erg mooi uit, maar zijn hout zal in de loop van de tijd gaan verbleken.

Vandaag komt ook onze levering brandhout voor de open haard, maar dat zal slechts een klein hoopje zijn in vergelijking met wat er bij de buren aan brandhout ligt…

Update 07.15 uur:

Opgemeten temperaturen gisteren: max+17.5°C, min +7.5°C, gras: -1.9° C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 0 mm

Live!


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live webcam, noordwaarts, met zicht op het dorp Wirtzfeld
Klikken om in te zoomen

Vandaag blijft het lange tijd vrij mooi met hoge sluierwolken. In de loop van de namiddag neemt de bewolking vanuit het zuiden toe en nabij de Franse grens kan er vanavond laat regen vallen. Het wordt behoorlijk warm met maxima van 19 graden in de Hoge Ardennen tot 26 graden in de Kempen. Er waait een matige oostelijke wind, aan zee is hij soms vrij krachtig en draait hij overdag naar het noordoosten. Volgende nacht neemt de bewolking verder toe en gaat het stilaan overal regenen vanaf de Franse grens. De zachte minima schommelen tussen 12 en 16 graden.

Iedereen een prettig weekend wenst

Hubert!

Geplaatst in Lente 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.