We zijn nog tot 10 juni in Egypte…

Wij zitten sinds maandagavond in El Gouna, aan de Rode Zee in Egypte!

Het was ondertussen alweer zo’n 20 maanden geleden dat we op vakantie zijn geweest omdat door de problemen met Brigitte’s rug en voet zij niet buiten Europa kon reizen vanwege de vele dokters afspraken. Verleden week kreeg ze echter eindelijk nog eens toestemming om naar Egypte te mogen reizen, dus hebben we heel snel gezorgd dat we tot daar geraken.

Regelmatige lezers van de Wirtzfeld Website weten, dat onze jongste zoon Mike hier woont.

Gisterenmiddag hebben we dus het vliegtuig in Dusseldorf genomen en na een ± 4 uur durende vlucht zijn we goed in Hurghada geland. Mike heeft ons dan aan het vliegveld afgehaald en 30 km noordelijk van Hurghada naar El Gouna gebracht en daar naar het appartement dat we gehuurd hebben voor de komende twee weken.

Voordeel van dit appartement met lift is dat we niet alleen een veel ruimere kamer hebben dan een normale hotelkamer (het appartement heeft een woonkamer, ingerichte keuken met eethoek, slaapkamer, badkamer en een balkon (we zitten op de bovenste verdieping) maar dat we ook hotelfaciliteiten zoals strand en zwembad mogen gebruiken.

En voor de rest zijn we volkomen onafhankelijk van het hotel: we kunnen dus zelf beslissen wanneer we willen ontbijten, en hebben voldoende keuze in de meer dan 50 verschillende restaurants in El Gouna om uit te gaan eten.

Bovendien is dit appartement op loopafstand van Mike’s eigen appartement waar we ook regelmatig zullen zijn om het internet te checken zodat ik van daaruit toch een beetje de lopende zaken van de firma in Belgie in het oog kan houden.

Omdat we zoveel mogelijk van onze vakantie willen genieten, zal er hier dus slechts een “nooddienst” van mijn website online zijn met alleen de live camera in Wirtzfeld om te kijken welk weer er in Hoog Belgie is…

Live!


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live webcam, noordwaarts, met zicht op het dorp Wirtzfeld
Klikken om in te zoomen

Rond de 11de juni zal ik mij dan hier weer terug melden.

Iedereen in de tussentijd alvast veel plezier en tot binnenkort

wensen

Hubert en Brigitte

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Lente 2008.

6 reacties

 1. Hallo Hubert,

  Geniet van jullie vakantie en van de zon!

  Groetjes vanuit een regenachtig Harelbeke.

  Luc en Nicole

 2. Het allerbeste wensen wij u vanuit de regenachtige kust – Blankenberge. Dus een mooi en aangenaam verlof wensen we u toe….groetjes André.

 3. Hele fijne dagen in Egypte, Hubert en Brigitte en hopelijk hebben jullie daar beter weer dan hier in Holland. Krachtige regen momenteel.
  Gaan jullie nog oudheden bezichtigen of heb je die al allemaal ‘afgewerkt’ in het verleden? Ik heb ooit een lange rondreis door Egypte gemaakt, schitterend!
  Moet binnenkort weer eens gebeuren samen met Anita. Maar ja, het heeft geen haast, de mummies lopen niet weg denk ik. Eerst Peru (over 3 weekjes is het zover).
  Groetjes en beterschap voor Brigitte
  Rolf

  Inderdaad de beroemde plaatsen hebben we reeds vroeger bezocht, nu is het alleen voor familiebezoek en relaxen. Succes in Peru met het fotograferen van de Condor… we zien uit naar je foto’s

 4. Hallo Hubert, Brigitte en Mike

  Hopelijk is jullie vakantie tot nog toe zonder al te veel problemen verlopen (zie je vakantie van voor 2 jaar).
  Van de zon, zee en water zullen jullie zeker in overvloed genieten en de natjes en droogjes in downtown zullen zeker smaken. Vakantie is steeds te kort en is het kofferpakken in aantocht. Als je nog wat plaats vrij hebt in de koffers (nu al de potten Nutella en ander lekkers bij Mike gebleven zijn) stop je er dan wat zon in aub. Want zon dat missen we nu al lange tijd Ik denk dat het hier sedert de 24ste niet anders meer gedaan heeft dan regenen, regenen en nog eens regenen. We snakken hier naar zon.
  Geniet er nog van bv. bij Pascal. Zelf tellen we af naar eind september. Mogelijk terug naar Marsa Alam. Was ons prima daar na El Gouna en Makadi bay het best bevallen

  Groeten en voorspoedige huisreis toegewenst

  Jos en Suzy

  Inderdaad, het bevalt ons hier uitstekend en er is ook volop zon… tot 37 graden in de schaduw… maar aan alles komt een einde, dus morgen gaan we koffers pakken.
  Dinsdag al een belangrijke meeting in Brussel, dus de stress is er opnieuw snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.