Maandag, 16 Juni 2008


Wirtzfeld, deze ochtend

De dag in Hoog Belgie begint met lichte mist in de dalen, maar de zon doet zijn best om er door te breken. Ook gisteren is het praktisch de gehele dag droog geweest bij ons, de regenzone is bij ons pas laat in de namiddag voorbijgetrokken.

Ondertussen komt hier het leven weer een beetje in zijn normale gangetje na de stress van onze vakantieterugkeer. ’s Avonds zijn er natuurlijk de verschillende voetbalwedstrijden rond het Europees Kampioenschap, waarbij de meeste favorieten het niet zo goed doen… Maar ik ga hier niet dieper daarop in, daar zijn voldoende andere media die dat veel beter kunnen dan ik.

En overdag ligt er natuurlijk nog veel administratief werk op kantoor.
En de tuin vraagt ook de nodige aandacht: het gras groeit erg hard, en ook het onkruid.

Zaterdag heb ik de laatste zijwand aan mijn houtopslag kunnen maken, en de plastic isolatie rond de bodemaansluiting en onder de toekomstige regengoot bevestigd.Update 08.00 uur:
Opgemeten temperaturen gisteren: max+17.5° C, min +4.5° C, gras: -1,8° C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 2.1 mm

Live!


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Live webcam, noordwaarts, met zicht op het dorp Wirtzfeld
Klikken om in te zoomen

Vandaag zijn er eerst flinke zonnige perioden. Later ontwikkelen er zich in het binnenland stapelwolken maar het blijft overwegend droog. In de kuststreek kan er deze ochtend nog een buitje vallen, later wordt het er zonnig. In het zuiden is er vrij veel bewolking en daar kan dan ook wat regen of een bui vallen. De maxima schommelen van 15 tot 20 graden. De wind waait zwak tot soms matig uit noord tot noordoost. Vanavond en vannacht blijft het droog en wordt het lichtbewolkt tot helder. Plaatselijk vormt er zich nevel. Zeer fris met minima van 2 tot 8 graden.

Geplaatst in Lente 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.