Dinsdag, 17 Juni 2008


Wirtzfeld, deze ochtend

Onze dure StarDot webcam richting Wirtzfeld Valley vertoont kuren: sinds gisterenmiddag stuurt hij slechts af en toe een beeld naar de server. Ik denk dat er een probleem is met de elektronische temperatuur- en vochtigheidsmeter die in de thermometerhut hangt, of met de trafo. Ik heb de buitenmeter maar alvast afgekoppeld, en we zullen het probleem verder in de gaten houden. Toch wel typisch dat de webcamera’s van het merk StarDot het niet langer dan een jaar uithouden! Maar ik kan niet elk jaar een nieuwe cam van meer dan 2500 dollar gaan kopen, dus ik vrees dat we er mee moeten stoppen!

Omdat het gisterenmiddqg tegen de verwachting in praktisch droog gebleven is, heb ik opnieuw een gedeelte van ons grasveld kunnen maaien, dit keer één “standje” lager, zodat het gras op een normaler peil komt nadat het veel te hoog was na onze vakantie.
En ook vandaag belooft het een goede dag te worden om de rest van het grasveld te maaien.

Ik weet dus wat me te doen staat.

Update 08.00 uur:
Opgemeten temperaturen gisteren: max+17.5° C, min +4.5° C, gras: -2° C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 0 mm

Het wordt een mooie en rustige dag met een kleine kans op een bui ten zuiden van Samber en Maas.
De maxima schommelen van 18 graden in de hoge Ardennen tot 23 graden in de Kempen. Er waait een zwakke veranderlijke wind.De volgende nacht zal de bewolking wat toenemen maar blijft het droog bij minima tussen 5 en 9 graden in de Ardennen en tussen 10 en 12 elders. De wind vestigt zich in het zuidwesten en zal matig worden.


Wirtzfeld, deze ochtend

Geplaatst in Lente 2008.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert,
  t’Is al een tijdje geleden dat ik nog iets heb laten horen. Terwijl Jullie in Egypte waren, heb ik ook niet stil gezeten. Ik heb in die tijdspanne de voorbereidende verkenningen gefietst voor ons 2 daagse, die dit jaar naar Stadtkyll voert. Wij vertrekken zaterdag 21 juni en de terugrit is op zondag 22 juni (dan komen wij ook in Wirtzfeld voorbij). Ik voeg hierbij de volledige wegbeschrijving, hopelijk is het zaterdag zo mooi weer als vandaag.
  Beste groeten uit Landen van Alfons en Christiane.

  2 DAAGSE 2008 NAAR STADTKYLL

  Hopelijk met goed weer vertrekken we zaterdag 21 juni om 8 uur aan ons stamcafé in Mielen, langs de klassieke wegen over Berloz, Waleffe, Vaux-Borset om langs de afdaling van SartGregoire in Antheit en Wanze te belanden. Hier volgen we links de N64, immer gerade aus, doorheen Huy, over de Maas richting Modave. We volgen de N641 tot voorbij Atrin, waar we links draaien om later, in Amas, de provincie Luik te verlaten. In de provincie Luxemburg krijgen we nu héél mooie landschappen voorgeschoteld en over de Ourthe, in Bomal ligt “CAFÉ DE LA POSTE” (waar rinkelt ergens een belletje?), hier mogen we onze pick-nick naar binnen spelen. Hierna volgt een goedlopende klim naar Manhay, waar ons een gratis verfrissing wordt aangeboden. Verder gaat het langs Lierneux, Vielsalm naar Sankt-Vith, waar het serieuse werk begint, want de Prümerberg moet overwonnen worden. Het vervolg loopt langs Atzerath naar Manderfeld, Krewinkel en in Kehr steken we de Duitse grens over. Nu blijft alleen nog Ormont en Kersenbach te veroveren, om na ongeveer 150 km. in PONYHOF in Stadtkyll, toe te komen.

  TERUGRIT

  Zondagmorgen passen we de regel 7,8,9 toe: 7u opstaan, 8u eten, 9u vertrekken. We fietsen langs Kronenburg naar Losheimergraben, waar terug de grens wordt overgestoken. Langs Mürringen gaat het naar Wirtzfeld en tegenover de woning van Hubert Savelberg, bekend van zijn mooie fotos aan Frank Deboosere, slaan we linksaf. Langs het Meer van Bütgenbach, rijden we alover Nidrum en Sourbrodt naar het hoogste punt van België. Na de Botrange en Baraque Michel, draaien we links naar Jalhay. Op het kruispunt kunnen we dan in de Taverne Tennisclub onze pick-nick achterover slaan. We fietsen dan verder richting Verviers om langs een omhaalbeweging in Heusy, op de =Route des Sourses= te belanden. Na een mooie afdaling vervoegen we, in Ensival, de N61 om langs de vallei van de Vesder in Chenée aan te komen. In Chaudfontaine staat er nogmaals een gratis verfrissing te wachten. De Pont de Fragnée (Pont des Anges) leidt ons over de Maas om langs Cointe en Saint-Nicolas, Bierset te bereiken. Hier hebben we Luik eens langs de andere kant kunnen overschouwen. Via Fexhe-Le-Haut-Clocher, Momalle en Pousset, omzeilen we Waremme om zo Mielen en ons stamcafé =De Bascule= te bereiken.

  Als ik er bijtijds aan denk, zal ik ’s ochtends aan de kant van de weg staan om jullie aan te moedigen als jullie bij ons huis voorbij rijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.