Vrijdag, 20 Juni 2008

Temperatuur en luchtvochtigheid die hierboven in de titelbalk vermeld worden, zijn momenteel niet korrekt, omdat de webcam richting dal (die deze metingen verricht), tijdelijk buiten gebruik is…

Gisteravond is er bij ons in Wirtzfeld een behoorlijke plensbui gevallen: in onze pluviometer van het KMI heb ik binnen de 20 minuten ca 150 mililiter regen gemeten, dat komt overeen met 15 liter per vierkante meter.

Toch heb ik overdag nog een beetje buiten kunnen werken omdat het ook de hele namidddag nog droog bleef. En vooral nadat de houtlevering was gekomen kon ik met de balkenconstructie beginnen voor de rechter wand voor het schuurgedeelte.


de rechter wand voor het schuurgedeelte is nu ook klaar

Deze ochtend begint alweer met een stralende zonsopgang en blauwe hemel, alleen bij het beekje beneden in het dal stijgt een beetje nevel op…


Wirtzfeld, deze ochtend

Weermetingen: update 06.30 uur:
Opgemeten temperaturen gisteren: max+17° C, min +5.5° C, gras: -3,6° C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 15,1 mm

Vandaag zijn er eerst nog opklaringen en hoge wolkenvelden. Geleidelijk ontwikkelen er zich ook stapelwolken en wordt het soms zwaarbewolkt. Het blijft echter droog tot de late namiddag of avond. In de buurt van de Franse grens kan er dan wat regen vallen.Maxima van 16 graden op de Ardense hoogten, 18 graden aan zee en 19 tot plaatselijk 21 graden elders.
Volgende nacht is het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt en verwachten we perioden met regen en buien.Het blijft vrij zacht met minima tussen 11 en 14 graden.

Geplaatst in Lente 2008.

Eén reactie

 1. Goedemorgen Hubert
  Al enkele dagen dat de temperatuur aan de grond (gemeten op het gras) in Wirtsveld s’nachts onder het vriespunt daalt.
  Weet jij hoe lang het s’nachts bij jullie aan de grond vriest, zijn dit uren of is het alleen op de moment dat het s’morgens licht wordt?
  Groeten
  Hans

  Hans, wij gebruiken een minimum thermometer van het KMI voor deze meting. Deze noteert alleen de uiterste min temperatuur, niet hoelang deze temperatuur gemeten wordt.. Temperatuur op het gras is een flink stuk kouder als op normale thermometerhut hoogte van 1.5 meter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.