Zaterdag, 21 Juni 2008: de zomer begint…

Gisteren ben ik mijn rabatpunten bij de bouwmarkt in Schleiden gaan inwisselen: die waren tamelijk opgelopen in het afgelopen jaar, en als je ze langer dan 15 maanden niet opeist, komen ze te vervallen.

Zodoende dus gewapend met mijn klantenkaart tot daar gegaan. Duurde wel een beetje voordat men mijn punten had afgeprint en een waardebon had uitgeschreven, maar het resultaat mocht gezien worden: ca 140 € die voor nieuwe aankopen gebruikt konden worden.

En omdat deze week ook weer een aktie met op alles 20% korting was, bleek dat dus voldoende te zijn voor de verschillende stukken die ik nodig had voor de 8 meter dakgoot van mijn houtopslag/schuurtje inklusief afvoerleiding en ophangsystemen.


Afvoer gegraven voor de dakgoot…


De dakgoot…


Voorlopig einde van de dakgoot…

Omdat we nog geen passende regenton hebben gevonden laat ik het water even in de grond versijpelen, maar de bedoeling is dus dat er een regenton naast het schuurtje gaat komen zodat daar gemakkelijk water voor de tuin gepakt kan worden.

Vandaag zou, na het optrekken van de grijze bewolking, een mooie en zonnige dag moeten worden. Moet ook, want vandaag begint de zomer…

Morgen vertrekken we met de familie naar Flensburg in het noorden van Duitsland, helemaal tegen de Deense grens, waar maandag een oom van Brigitte wordt begraven.

Volgende weblog dus pas komende Dinsdag…

Iedereen een prettig weekend!

Weermetingen: update 08.30 uur:
Opgemeten temperaturen gisteren: max+17° C, min +12° C, gras: 8,2° C
Gemeten neerslag in Wirtzfeld laatste 24 uur: 2.9 mm

Vandaag begint de dag eerder grijs met hier en daar mogelijk nog enkele laatste regendruppels. In de loop van de dag klaart het op vanaf Frankrijk en wordt het warm en vrij mooi met zonnige perioden. Na de middag is een buitje niet uitgesloten. De maxima schommelen rond 25 graden in Vlaanderen. De wind wordt matig uit zuidelijke richtingen.

Zondag verwachten we warm maar zwoel weer. Vanaf Frankrijk neemt de bewolking geleidelijk toe en later op de dag komen er over het centrum en het zuiden van het land vrij hevige onweersbuien tot ontwikkeling.
De temperaturen stijgen naar 23 aan zee tot 28 graden in het oosten van het land. De wind waait matig tot vrij krachtig, soms krachtig aan zee met pieken tot 70 km/h, uit zuid tot zuidwesten, later ruimend naar zuidwest tot west. Volgende nacht wordt het droger en frisser met minima tussen 8 en 13 graden.

Geplaatst in Zomer 2008.

Eén reactie

 1. hallo Hubert,

  Fons en zijn wielertoeristen zijn gepasseerd. Ze zijn nu op weg naar Stadkyll.
  Ron schrijft een verhaaltje en ik stuur foto’s door.
  Mss Fons ook en dan kan je er misschien een reportage van op jou website zetten.
  Je ziet maar, want je hebt voer genoeg nu, … de houtopslagplaats.
  Als Ron later ook zo’n mooi houthok bouwt ?! …
  groetjes
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.