Dinsdag, 24 Juni 2008

We zijn ondertussen goed terug thuis beland van onze rit naar Flensburg aan de Deens/Duitse grens.
Gisterenochtend stond er een sterke wind en viel er een gestage motregen, maar ’s middags voor en na de (toch wel erg emotionele) kerkdienst was het weer opnieuw genadig: de zon kwam er zelfs een beetje door, maar wel stond er de hele dag een strakke wind: typisch voor Schleswig Holstein.

Na de gezamelijke koffietafel zijn we dan rond kart over vier huiswaarts gekeerd. Onderweg gelukkig geen files meer gehad, het beroepsverkeer bij Hamburg en Bremen was al achter de rug toen we daar voorbij kwamen. Inklusief twee rustpauzes heeft de terugreis ca 7 uur geduurd.

Maar vanochtend merken we dus echt wel dat we de afgelopen twee dagen 1400 km zijn gereden! De vermoeidheid doet zich nog gelden.Ik merk hoe langer hoe meer dat dergelijke lange afstandsritten niet meer aan mij besteed zijn!


Het weer in Wirtzfeld, deze ochtend

Vandaag is het lang zonnig met soms enkele wolkensluiers. In de loop van de namiddag en de avond wordt het vooral over het zuidoosten bewolkter met kans op een bui. Elders blijft het droog. Het is vrij warm met maxima van 22 aan zee tot 27 graden in het uiterste zuidoosten. De wind waait zwak of matig uit oostnoordoost. Aan de kust steekt er na de middag een koele zeebries op. Volgende nacht wordt het wisselend bewolkt. Lokaal worden er enkele buien gevormd, soms vergezeld van onweer. De kans op neerslag is wel groter over de oostelijke landshelft. Minima tussen 11 en 16 graden.

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.