Donderdag, 26 Juni 2008

Gisteren is er een zwaar onweer over België heen getrokken, maar wij hebben alleen de zwarte wolken aan de horizon gezien, en ook onze pluviometer heeft slechts 0.3 mm water kunnen verzamelen.

We hebben dus nog maar eens geluk gehad ten opzichte van andere streken rond om ons: provincie Luik, maar ook in Duitsland heeft het onweer behoorlijk huisgehouden. Ik heb gisterenavond zelfs nog het gras bij ons kunnen maaien, want dat groeit wel als kool.

Onze webcam richting dorp moet teruggestuurd worden naar StarDot in California, want die camera krijgen wij hier niet meer aan de praat. We zullen het dus een tijdje zonder moeten doen.

Vandaag krijgen we een vrij mooie en droge dag. Het is wisselend bewolkt met opklaringen en wolkenvelden maar aan de kust blijft het meestal zonnig. De maxima stijgen tot 17 graden in de Ardennen, rond 19 graden aan de kust en tot 22 graden in het binnenland.

Geplaatst in Zomer 2008.

Eén reactie

 1. Hubert en Brigitte,
  en alle andere reageerders,

  Gisteren had ik niet op de website kunnen kijken, einde van ’t schooljaar … druk druk druk!
  Even thuis geweest tussen 18 uur en 19 uur om me wat te verfrissen. ’s Avonds was het eindejaarsfeest bij ons op de school voor leerlingen, leraars en sympathisanten.
  Daarom vandaag deze reactie.
  Bedankt weeral aan Hubert om dit op de website te zetten.

  Wat betreft onze contreien in de Kempen Jos en Suzy … Vandaag is het Pennenzakkenrock op ’t Zilvermeer, dwz dat daar zowat 30000 schoolkinderen verwacht worden … dus zijn de fietspaden en de wegen erheen op de spitsuren druk bezet …
  En wat betreft het weekend: Ron en zowel ik moeten beide werken. Ik moet voor al het personeel de papierwinkel nog in orde brengen want dat werk is de afgelopen dagen blijven liggen.
  En … de treinen blijven rijden … dus zo moet Ron op zijn beurt ook dit weekend paraat zijn.

  En spijtig moet ik het laatste weekend van het schooljaar werken maar dat wil zeggen dat ik in het begin van het schooljaar vrij ben tijdens het weekend.
  En aangezien het einde in zicht is, staan er 7 weken verlof voor de deur … dat is wel het aangename voor al de overuren die ik de laatste weken gewerkt heb …
  Jaja … zo is het … iedereen jaloers op die weken verlof … maar ik heb er eerst wel overuren voor moeten presteren.
  Laat nu de zon maar gaan schijnen, … weerman!

  groetjes aan iedereen en een prettig verlof gewenst,
  Marlies en Ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.