Vrijdag, 27 Juni 2008

Nieuw weerbericht: Zondag, Maandag en Dinsdag droog en zonnig en warm…


Het weer in Wirtzfeld, Vrijdag ochtend

En het weerbericht voor Zondag:

Ik had voordat we naar Flensburg vertrokken, verleden week nog een aantal balken voorbereid op de cirkelzaag door, halverwege de dikte, er gleuven in te zagen (een soort frezen met de cirkelzaag dus…) zodat de balken overkruis in elkaar passen.


Houtverbinding voor blakconstructie van schuifdeur

Probleem is natuurlijk als je zo grote vlakken hebt, om die dan precies haaks op elkaar in elkaar te zetten. Je kunt natuurlijk de diagonalen meten (die moeten even lang zijn), maar dat is niet gemakkelijk als je alleen werkt.

Gelukkig heb ik net een schuurtje gebouwd, en ik weet dat de steunpaal van dat schuurtje precies waterpas staat.

Mijn nieuwe balkenconstructie er dus tegen neergezet, en met wiggen, spijkers en schroeven de eerste balken van het raamwerk met de waterpas precies uitgelijnd. Daarna kon ik gemakkelijk de planken van de voorkant van de deur er tegenaan schroeven.


Raamwerk waterpas in elkaar zetten

Ik hoef nu alleen nog de smalle balkjes over de gleuven van de deur te plaatsen, en dan is het wachten op het hang- en schuifbeslag van de schuifdeur (enkele weken vertraging). Dan kan de deur voor het gat van de schuur opgehangen worden en is ook dit werkje geklaard…


De schuifdeur is klaar, nu wachten op het hang beslag

Voor velen begint vandaag de vakantie, dus vanaf hier iedereen een heel prettig verlof gewenst, en voor alle anderen:

Prettig weekend

wenst Hubert

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.