Maandag, 30 Juni 2008

Vandaag is het droog en vrij zonnig met af en toe enkele wolkenvelden. Maxima rond 19 of 20 graden aan zee, 20 tot 22 graden in de Ardennen en van 22 tot plaatselijk 24 graden elders.

Toch begint de dag hier in Wirtzfeld tamelijk bewolkt… ’t zal zeker maar van voorbijgaande aard zijn, de vooruitzichten voor de komende dagen zijn namelijk nog altijd: zonnig en warm. Vanaf Woensdag kans op onweders.

Dit weekend was er een grote zoektocht op en rond het meer van Bütgenbach, (o.a. met een helikopter, met zeepolitie uit Oostende en met speurhonden). Vrijdagavond is op het meer een bootje met een jong koppeltje gekenterd. Het meisje wist nog zwemmend de oever te bereiken, maar de jongen wordt nog altijd vermist. Het handelt zich om een 19-jarige Poolse jongeman uit Aken die met een paar vrienden “wild kampeerde” op een weide aan het meer van Bütgenbach en in Worriken een boot had gekraakt bij het bootshuis. Die boot was echter niet vaarklaar waardoor die snel zonk. Vandaag wordt beslist of er nog verder gezocht wordt. Het stuwmeer van Bütgenbach is bij de stuwdam tot 40 meter diep.

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Het weer in Wirtzfeld vandaag (live image Sony Webcam)

Ik heb onze camera die op het terras gericht was, voorlopig in het tuinhuisje geplaatst. Het beeld van de Sony webcam is niet zo scherp als dat van de StarDot camera, maar die heeft dus een probleem en moet eerst terug naar de fabriek in Californie.

Vrijdag was ook het hangbeslag gekomen voor mijn schuifdeur voor de houtopslag/schuur. Ik heb dan eerst met een lichte nepkonstruktie de maten uitgetest…

Zodoende bleek snel genoeg dat mijn schuifdeur enkele cm te hoog was (geen rekening gehouden met de beugels voor het ophangen van de rails… en moest ik dus een beetje aan de onderkant wegzagen.

Maar uiteindelijk kon ik dan Zaterdagavond mijn schuifdeur in gebruik nemen, met slot en al…

Nu hoef ik alleen nog binnen in de schuur enkele regalen te installeren, en dan kan hier het grote tuinmateriaal kan zijn nieuw plekje vinden, zodat er meer plaats in de garage en in het tuinhuisje vrijkomt…

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.