Dinsdag, 1 Juli 2008

De weiden achter ons huis en bij de buren zijn Zondag gemaaid geworden, en het gemaaide gras ligt nu te drogen op de weide, zodat het voor de voorspelde onweders later deze week nog op tijd binnengehaald kan worden.

Interessant te zien was een rode milaan (soort buizerd) die achter de heen en weer maaiende traktor bleef vliegen: die wist zeker dat er tijdens het maaien kleine diertjes (muizen, hazen) opgeschrikt worden of tussen de messen geraken en dan een gemakkelijke prooi zijn vanuit de lucht.

Tussen het hooi zitten nu na het maaien ontelbare vogels die naar insekten en wormen zoeken, niet alleen die uit onze eigen tuin, maar ook veel vogels uit andere delen van het dorp, want die trekken nu van gemaaid naar gemaaid veld: mussen, merels, roodborstjes, spreeuwen, mezen, eksters, milanen, lijsters, en de lucht hangt vol van het gezang en gefluit en getierewiet van de vogeltjes…

Zoals ik elders schreef: zomer in onze streek: een prachtige tijd…

Geniet van het mooie weer…

Overigens: ik ben nu 6 maanden rookvrij… Ik vond daarnezt nog een leuke website met “genante anekdotes” van mensen die vroeger kostte wat het kostte een sigaretje nodig hadden… en die situaties zijn zo herkenbaar voor mezelf!
Als je eens wilt lachen:
www.ikstop.nl/forum/viewtopic.php?f=4&t=97

Het wordt zonnig en warm met maxima tussen 24 graden in de Hoge Ardennen en 29 in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuidoost. Vannacht is het eerst overal helder, later kan er in het westen wat hoge en middelhoge bewolking binnendrijven vanuit Frankrijk. In de loop van de ochtend is een eerste onweerachtige bui in het uiterste westen niet geheel uit te sluiten. De minima liggen rond 13 graden in Hoog-België, maar elders wordt het een zwoele nacht met minima van 15 tot 17 graden in de steden. De wind waait meestal zwak uit zuidoost

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.