Donderdag, 3 Juli 2008

Gisteren overdag is het bij ons in Wirtzfeld nog droog gebleven terwijl rondom in Bütgenbach en vooral in Duitsland en heftig onweer woedde.

Maar gisterenavond en vannacht is dan ook bij ons een zware onweerszone voorbijgetrokken met veel regen. De pluviometer bij ons heeft ca. 25 liter per m2 mogen noteren…

Onze webcams zijn met dit onstabiele en onweerachtige weer af en toe offline, het ene moment funktioneert het systeem, maar wanneer de Belgacoms ADSL leiding wegvalt (en dat gebeurt soms bij onweer…) slaat de computer die de beelden verzorgt en doorstuurt naar de server op tilt en is het moeilijk voor mij om die zonder Jochen’s hulp weer op te starten:

Jochen is namelijk naar Werchter vertrokken, dus die zien we pas weer begin volgende week….

Deze namiddag komen uit het westen opklaringen en wolken en kunnen er lokaal nog enkele buien voorkomen. Aan zee is het meestal droog. In het oosten blijven de wolken langer hangen. De maxima schommelen rond 21 graden. De wind waait zwak tot matig en aan zee matig tot vrij krachtig uit zuidwest tot west. Vanavond komen er nog plaatselijke buien voor, eventueel met een klap onweer. Later wordt het overal droog met brede opklaringen. De minima schommelen rond 10 graden. De wind waait zwak tot matig en aan zee matig uit zuidwest tot west.

Geplaatst in Zomer 2008.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert en Wirtzfeld Bloggers

  Vandaag wijdt Antwerpse (regionale) Televisie http://www.atv.be in haar programma “Tournee General” een item aan wandelomgeving Buellingen en Hotel International te Buellingen.
  Waard Eddy en Waardin Marleen komen mooi aan bod.
  Gezien deze regionale televisie niet door al onze lezers kan bekeken worden via de kabel, en dit item ook niet via hun website kan bekeken worden, heb ik ATV berichtje gestuurd met de vraag of ze mij dit item even via een filmke kunnen doorsturen. Hopelijk lukt dat en dan stuur ik het dadelijk door.
  Voor de getrouwen is dit een bekend adres ( 1ste reunie 12/05/07)
  Apropoos wanneer de 2de maal ???

  Groetjes Jos en Suzy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.