Vrijdag, 4 Juli 2008

Ook gisteren overdag heeft het nog regelmatig bij ons in Wirtzfeld geregend, en hebben we nog maar eens zo’n 14 liter per vierkante meter over ons heen gekregen.

Het ziet er alleszins weer naar uit dat we in Hoog belgie nog niet hoeven te klagen over te weinig water…

En het gras groeit bij deze temperaturen en vochtigheid ook dat het een lust is. De last komt later, als het gras weer gemaaid moet worden.

Vanwege de regen ben ik gisteren nog eens druk bezig geweest met administratie in kantoor, en tussendoor heb ik de instellingen van de Sony webcamera nog wat kunnen verbeteren. De Stardot webcam is wegens de problemen immers terug naar de fabrikant. Nu maar hopen dat we een snel een funktionerende camera terugkrijgen. Wel is de kwaliteit van het Sony webcambeeld dus voorlopig niet zo scherp als dat van de StarDot webcam, maar dat komt omdat de StarDot webcam in een heel andere prijsklasse ligt.

Nu dat mijn houtopslag ongeveer af is, kan ik me weer bezig houden met andere dingen:
bijvoorbeeld al het oude hout dat her en der achter het tuinhuisje ligt opgeslagen, uitsorteren en klein maken als aanmaakhout voor de open haard. Het tuinhuisje moet ook opnieuw geschilderd worden, het gereedschap en de schroeven moeten nog eens gesorteerd worden, en zo zal ik nog wel wat dingen weten te vinden om me buiten te amuseren als het weer wat beter wordt.

Over het weer nog dit:

Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. In de namiddag is het bewolkter. Het blijft droog op een paar mogelijke druppels over het noorden na. De maxima schommelen rond 19 of 20 graden aan zee en in Hoog-België, tot lokaal 23 graden elders. De wind is zwak of matig uit zuidwest tot west en wordt later veranderlijk. Vrijdagavond- en nacht is het nog steeds droog met breder wordende opklaringen. Plaatselijk is er vorming van nevel. De minima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 11 of 12 graden in Laag- en Midden-België.

NASA publiceert eerste foto’s van water op Mars:

Iedereen een prettig weekend!

Hubert

Geplaatst in Zomer 2008.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert en Wirtzfeld Bloggers

  In aansluiting op mijn reactie gisteren m.b.t. Docu Soap reeks ” Hotel International” op de gewestelijke (kabel) Antwerpse Televise http://www.atv.be.

  Het gaat hier dus over een wekelijks weerkerend onderdeel (op donderdag) binnen het programma “Tourné Général”.

  De vorige uitzendingen kunnen herbekeken worden via http://www.atv.be

  Neem de horizontale balk met de weekdagen (programma’s) , klik donderdag aan, schrol naar 1800-2300 uur Avondnieuws-weer-tourné général.
  Klil op Tourné Général, scrol naar beneden en klik aan de datum die je wil bekijken.

  Dus voor Hotel International enkel op donderdag.

  Het binnenhalen duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuurt (dus heb ik het nu nog niet voltooid), de docu soap Hotel International ligt ergens zowat in het midden van de uitzending.

  Veel kijkgenot,

  Jos en Suzy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.