Zaterdag, 12 Juli 2008: ik heb mijn iPhone!

Schijnbaar gisteren veel geluk gehad… rond kwart voor negen ben ik naar Malmedy gereden, uit nieuwsgierigheid om te kijken hoeveel mensen er bij Mobistar een Apple iPhone gingen kopen. In Malmedy is immers het voor ons meest dichtbij gelegen officieel Mobistar verkooppunt.

Kwart over negen zag ik op afstand dat er een persoon voor die zaak met een iPhone stond te spelen, dus ik dacht, OK, de zaak is open, en heb een parkeerplaatsje gezocht.

Toen ik dan tot bij die zaak kwam gelopen, bleek die nog helemaal niet open te zijn, en de man die er al stond had een iPhone uit USA. Die wilde er nu 5 stuks kopen…

Aan de overkant van de straat zag ik wel nog enkele mannen staan te schuilen voor de hevige regen, (potentiele iPhone kopers?) maar ik ben dan toch maar voor de zaak blijven staan die rond half tien open zou gaan.

Toen die anderen ook kwamen aanschuiven vertelden mij er eentje dat de eigenaar ’s ochtends nog naar Luik had moeten rijden om zijn iPhones af te halen, en dat hij niet wist hoeveel hij er zou krijgen…

Toen die dan ruim na half tien aankwam, bleek hij slechts 3 iPhones bij zich te hebben. De eerste drie personen in de rij konden dus elk slechts één exemplaar kopen.

Ook een fotograaf van de duitstalige krant GrenzEcho was erbij toen ik (als tweede in de rij) mijn witte iPhone kon aankopen, en omdat hij hoorde dat ik uit Wirtzfeld kwam, kwam dus die foto deze ochtend in de krant, en niet die van de eerste koper (die uit Malmedy zelf was)…

Kompleet met kletsnatte haren omdat ik de regen getrotseerd had voor de deur van die zaak en daarom tweede was…


Pagina vol met artikels over de iPhone in het Grenz Echo

Ondertussen zit ik dus hier samen met Jochen de verschillende dingen met de iPhone uit te testen (goed dat het slecht weer is en ik niet buiten kan werken…) en eerste aanpassingen op onze server aan bijv. de Wirtzfeld website zijn ondertussen al gemaakt zodat de layout beter op het scherm van iPhone getoond wordt.


Mijn iPhone

Vandaag is het wisselvallig en vrij fris. Er vallen buien maar er is ook ruimte voor de zon. In de loop van de namiddag wordt het droger vanaf de kuststreek met meer opklaringen. De maxima schommelen tussen 15 graden op de Ardense hoogten en 19 graden in Vlaanderen. De westenwind waait matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee met rukwinden tot 50 km/u. Volgende nacht wordt het gedeeltelijk bewolkt met nog kans op een bui in het oosten van het land. Het wordt een rustige maar koele nacht met minima tussen 6 graden in de Ardennen en 13 graden langs de kust.

Geplaatst in iPhone, Zomer 2008.

4 reacties

 1. Ben 67 jaar en wil graag en iphone3g winnen daar hij wel duur in aankoop is voor iemand die op pensioen is
  Vreindelijke groeten

  Ik denk dat je niet de enige bent die er eentje zou willen winnen. Ik heb hem alleszins nodig voor onze firma om onze entertainment websites verder te kunnen aanpassen aan deze nieuwe lifestyle layout…

 2. Hallo Hubert,

  Men moet niet altijd mooi zijn om geluk te hebben, zou men bij ons zeggen. Veel plezier met de iPhone toegewenst vanwege:
  Fons en Christiane.

  Ik was in ieder geval nat als een kat die in het water gevallen was!

 3. Komt er nu een m.witzfeld.be, speciaal voor de iPhone ?

  Philip.

  Nee, geen speciale URL voor de mobiel nodig: onze webserver herkent automatisch of de browser een iPhone is en stuurt dan enkel de blog tekstkolom in een passende layout (de kolom met de andere kategorien is dus op de iPhone niet meer zichtbaar…)

  Dat werd opgelost met een speciale plugin in het programma WordPress dat ik gebruik voor deze dagelijkse blog: “iWPhone 0.1.2 A plugin and theme for WordPress that automatically reformats your blog’s content for optimized viewing on Apple’s iPhone and iPod touch. By ContentRobot.

 4. Ik was ook één van de gelukkige eerste eigenaars van de Iphone, echter al wel wat problemen met gehad.

  Ik had hem helemaal anders voorgesteld (functioneel)

  Groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.