Zondag, 13 Juli 2008

Gisteren hebben we regelmatig een plensbui over ons heen gekregen, en het was erg fris en veel wind.

Deze ochtend begint het in ieder geval een heel stuk beter, de zon schijnt, de vogels fluiten en een aantal ULM vliegtuigjes van het vliegveldje Feuervogel in Büllingen zijn al vroeg opgestegen voor een langere vlucht naar een meeting elders in Belgie.

Ik heb ondertussen veel kunnen oefenen met mijn nieuwe Apple iPhone, en heb al een hele serie aanvullende (gratis) programma’s gedownload om er nog meer dingen mee te kunnen doen. Zo bijv. applicaties die het laatste nieuws uit LeSoir, De Standaard en de NYT en de benelux buienradar opvragen, een leesprogramma voor eBooks, een hotelzoekprogramma (rekening houdend met de positie van de iPhone), idem dito voor restaurants, en een lijst met Zipcodes van de meeste landen, die dan gecombineerd met de standaard ingebouwde Maps een gedetailleerde routebeschrijving geeft, bijvoorbeeld rekening houdend met de plaats waar de iPhone zich bevindt. Ook mijn muziekcollectie die ik normaal alleen op mijn computer heb staan, is overgeheveld naar de iPhone en kan ik nu dus ook onderweg of in de auto beluisteren.

Jullie zien dat ik me er al danig mee bezig houd. Inderdaad: net zoals ik veertien jaar geleden al er van overtuigd was dat het Internet een belangrijke rol in de wereld zou gaan spelen, zo ben ik er nu net zo van overtuigd dat de iPhone een heel nieuwe dimensie aan datzelfde internet gaat geven, maar dan gecombineerd met telefonie en multimedia. Ik zal er zeker af en toe ook hier op terug komen!

Vandaag is het eerst nog droog met opklaringen. Overdag krijgen we wat meer stapelwolken en daaruit kunnen enkele lokale buien vallen. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden. De wind is zwak tot matig uit west tot noordwest.

Geplaatst in iPhone, Zomer 2008.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert
  Gelukgewenst met je nieuwe hebbedingetje.

  Als Apple fanaat staat dat natuurlijk ook op mijn verlanglijstje.
  Doch er zijn nog wel wat zaken waardoor ik de knip op mijn spaarcentjes hou :
  + de verkapte koppelverkoop via één mobiele telefoon maatschappij
  + de prijs die bijna het dubbele is in vergelijking met de (originele) prijs in de VSA
  + de verkoop van een model waarvan nu al geweten is dat het binnen de kortstmogelijke tijd zal vervangen worden door een nieuwer (met nog meer mogelijkheden) model
  + mijn G4 is niet compatibel, zodat ik er ineens ook een nieuwe computer zou moeten bij kopen
  Wat me uiteraard ook stoort is het feit dat men met veel hoempa de verkoop vrij gaf op 11 juni, wetende dat men niet aan de vraag zou kunnen voldoen.

  Groeten, vanuit een voorlopig nog zonnig Antwerpen (al komen de regenwolken alweer opzetten vanuit het westen)

  Jos

  De koppelverkoop: daar heb ik geen problemen mee, want ik had al een mobistar abonnement, en de prijs is ook geen probleem, omdat het ding zich voor ons bedrijf vanzelf gaat terugbetalen. Dat met steeds maar nieuwe modellen is een ding waar ikzelf al lang overheen ben, mijn oude GSM is nu 3 jaar oud, die daarvoor had ik 6 jaar lang, dus je moet zelf beslissen of en wanneer je nieuwe features nodig hebt of niet.
  Verkoop vrijgeven: was wereldwijd hetzelfde geval, ik denk dat de markt hen gedwongen heeft om met het nieuwe model eerder buiten te komen als oospronkelijk gepland… ze hadden zeker niet gedacht dat 3G snelheid zo’n belangrijk thema zou zijn buiten de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.