Dinsdag, 15 Juli 2008

Gisteeren is het een prima dag geworden, en ook vandaag blijft het weer zonnig en droog. Nog geen nieuws van de grasmaaier reparateur, dus op dat gebied heb ik nog niets kunnen doen, en op de webcam is dat ook duidelijk te zien: het gras groeit steeds verder…


Het weer deze ochtend in Wirtzfeld

Veel langer mag dat echter niet worden, want er zouden nieuwe regenbuien later deze week komen en dan wordt het extra moeilijk om er nog doorheen te komen.

Eerder deze week vroeg een van onze leden of er nu een speciaal webadres voor de Wirtzfeld Website ging komen vanwege de layout voor de iPhone, maar omdat die vraag in de reakties gesteld en beantwoord werd, is dat misschien niet door iedereen gelezen. Hier dus dat thema even opnieuw:

Komt er nu een m.witzfeld.be, speciaal voor de iPhone ?
Philip.

Nee, geen speciale URL voor de mobiel nodig:
Dat werd opgelost met een speciale plugin in het programma WordPress dat ik gebruik voor deze dagelijkse blog: “iWPhone 0.1.2 A plugin and theme for WordPress that automatically reformats your blog’s content for optimized viewing on Apple’s iPhone and iPod touch. By ContentRobot. Onze webserver herkent daardoor automatisch of de browser een iPhone is en stuurt dan enkel de blog tekstkolom in een passende layout (de kolom met de andere kategorien is dus op de iPhone niet meer zichtbaar…), net als in de RSS feeds…

Overigens, van diezelfde iPhone werden er wereldwijd in de afgelopen drie dagen al één miljoen stuks verkocht. Verleden jaar bij de lancering door Apple waren er dat “slechts” 270.000 stuks tijdens de eerste drie dagen, en duurde het 74 dagen voordat het eerste miljoen bereikt was. In totaal zijn er het afgelopen jaar zo’n 7 miljoen iPhones vekocht. Ziet er dus naar uit dat het ding net zo populair wordt als de iPod van Apple, waarvan ondertussen meer dan 100 miljoen exemplaren wereldwijd circuleren.

Vandaag is het in het westen eerst zwaarbewolkt met daar in de loop van de namiddag of vroege avond weer opklaringen. In het oosten is het tot de namiddag vrij zonnig en later zwaarbewolkt. De maxima liggen rond 23 graden. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit zuidwest tot west. Vanavond en vannacht is er eerst nog kans op enkele opklaringen. Later wordt het meestal zwaarbewolkt met op het einde van de nacht regen in het westen. De minima liggen rond 15 graden. Er waait een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit zuidwest tot west.

Geplaatst in iPhone, Zomer 2008.

2 reacties

 1. Hallo Hubert,
  je schrijft over het bezoeken van je weblog door middel van een Iphone. Maar wordt de website ook geoptimaliseerd bij gebruik van een smartphone??

  Pieter, dat zou moeten, want de besc hrijving van deze plugin noteert oner meer:
  “The iPhone / iPod Touch browser was the first target, but most other mobile browsers are supported at a basic level, and plugins can be used to customize for specific browsers where desired. A plugin for the iPhone/iPod Touch devices is included, as well as a more basic plugin for Windows Mobile browsers. (Consider the latter a “beta”, but it’s mostly intended to be another sample for how to write a plugin.)”

 2. Hubert,
  Geoptimaliseerd kun je het nog niet noemen. De tekst in de blog is heel groot. Een voorbeeld, de eerste regel/zin ziet er als volgt uit: “Geestern is het een prima” en dan komt de 2e regel al het is echt “superscript”. Het vreemde is dat de tekst in het rechter blok wel in normale grootte voor de smartphone getoond wordt.
  Groet Pieter

  Tja, je zult er echter mee moeten leven… wij zijn Apple fans en zullen het alleen kunnen uittesten en dus ook optimaliseren voor de iPhone… Voor de smartphone is er geen echte standaard die op alle verschillende smartphones geldig is, dus dat zal zich ook moeilijk kunnen doorzetten bijd e ontwikkelaars. Zie ook wat Wikipedia over de smartphones schrijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.