Zaterdag, 19 Juli 2008: meer regenton avonturen

Het regende gisteren bij ons nauwelijks, dus heb ik de kans waargenomen om tussen de verschillende nieuwsberichten door (o.a. over “onze” Minister-president Karl-Heinz Lambertz die van de koning het land uit de politieke moet slepen….) om verdere metingen te doen aan de niveaus van de twee regentonnen: eentje achter het tuinhuisje, de andere in de tuin. Die twee regentonnen zijn met elkaar verbonden door een slang, waardoor uit de regenton in de tuin twee keer zoveel water geput kan worden als dat er inpassen.

Vervolgens heb ik een bekisting gemaakt voor een betonnen sokkel in de tuin waarop dan de regenton komt te staan. Door de verhoogde sokkel komt er voldoende plaats voor een emmer onder het kraantje.
En nog na het avondjournaal heb ik dan ook nog enkele kruiwagens beton gemaakt om de sokkel te gieten.


Die moet nu over het weekend drogen en vanwege de voorspelde (en ondertussen hier aangekomen) regenbuien heb ik die dus een beetje met planken afgedekt. Het ziet er voorlopig eerder uit als een soort zoekplaatje, maar als de sokkel uitgehard is, zal het allemaal duidelijker worden….

Vandaag is het eerst nog zwaarbewolkt en regent het. In de loop van de dag wordt het vanaf het westen wisselvallig met afwisselend opklaringen en wolkenvelden waaruit af en toe buien vallen. Plaatselijk kunnen die buien hevig zijn en gepaard gaan met onweer.

Maxima rond 16 of 17 graden op de Ardense hoogten en van 18 tot plaatselijk 21 graden elders.

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.