Zondag, 20 Juli 2008

Gisteren heeft het de hele dag steeds weer krachtig geregend met als gevolg: bijna 10 liter regen/m2 op 24 uur. Ik heb dan ook slechts sporadisch buiten kunnen werken: het podest voor de regenton in de tuin moet nog verder uitharden voordat ik de bekisting kan weghalen.


Maar de regenton zelf is wel al halfvol met de nieuwe regen…

De tweede regenton (achter de houtopslag) staat nu definitief op een eigen podest en de overloop automaat van de regenpijp naar de ton is nu kompleet met dichtingsrubbers en steunbeugels gemonteerd.


Ik was gisteren ook nog begonnen met de voegen tussen de stenen van de trap naar de voordeur, maar een zware plensbui spoelde de cementspecie uit de voegen, dus ben ik maar gestopt en moet dat werk uitstellen tot het opnieuw droger weer wordt.

Volgens de vooruitzichten op lange termijn zou het weer vanaf Dinsdag inderdaad moeten verbeteren, de temperaturen zouden alter deze week zelfs tot 25° C kunnen stijgen!

Ook vandaag blijft het erg wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden waaruit enkele buien kunnen vallen. In de loop van de dag krijgen we droger weer met bredere opklaringen in de kuststreek en later ook in het westen van het land. Het is vrij fris met maxima van 15 tot 19 graden.

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.