Dinsdag, 22 Juli 2008

Gisteren is er opnieuw heel wat regen gevallen, (bij ons 9 liter /m2), maar de vooruitzichten voor later deze week worden beter! Het zou zelfs zomers worden tegen het weekend aan.

Ik heb ondertussen gemerkt bij de regentonnen dat ik toch maar weer een foutje gemaakt heb bij de niveau berekening:


De ton in de tuin is bijna vol, de regenton achter de houtopslag heeft echter 40 cm minder hoog niveau erin. Die ton staat dus toch nog te hoog. Betekent dus dat ik de regenton achter de houtopslag 20 cm lager moet plaatsen om het niveau in beide tonnen op gelijke hoogte te krijgen… of de ton in de tuin nog eens 20 cm hoger (maar dan wordt de sokkel daar toch wel erg hoog, zie foto)

Kwam wel door het feit dat ik er niet aan heb gedacht om de hoeveelheid regenwater te “delen door twee”, noodzakelijk bij communicerende vaten. Is allemaal al lang geleden dat wij dat op school hebben geleerd…

De weersvooruitzichten:


Eerst vrij veel lage wolken met de meeste opklaringen in het westen. In de loop van de dag meer opklaringen. In de namiddag iets meer middelhoge bewolking neemt op nadering van een verzwakt warmfront, de hoge en middelhoge bewolking weer wat toe vanaf het westen. De maxima schommelen rond 20 graden. Vannacht opnieuw veel lage wolken vanaf het noordwesten met lokaal eventueel wat lichte motregen. Het wordt opnieuw een redelijk frisse nacht met temperaturen rond 12 graden. Weinig wind. Vanaf Donderdag stijgende temperaturen en komend weekend zomers warm en droog!

Geplaatst in Zomer 2008.

Eén reactie

  1. Hubert,
    Om de 40 cm niveauverschil op te vangen zul je toch de hoogte gelijk moeten maken, door de een 40 cm hoger, of de ander 40 cm lager te plaatsen. de een 20 cm verhogen en de ander 20 cm verlagen kan natuurlijk ook.
    Met vriendelijke groeten.
    Ad uit Recht

    Ondertussen heb ik de regenton achter het tuinhuisje ingegraven, en de niveaus zijn nu in beide regentonnen gelijk. En het was inderdaad toch meer dan 20 cm dat de ton omlaag moest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.