Woensdag, 23 Juli 2008

Het is me eindelijk gelukt!

Ik had problemen om de hoogte van het regenwater in de twee regentonnen zo uit te kienen dat beide tonnen vol zouden worden voordat het overloopsysteem bij de regenpijp zou ingrijpen om de rest van het regenwater af te voeren.

Maar nu is het dus toch gelukt: ik heb de regenton achter de houtopslag een stuk dieper moeten ingraven en zoals op de foto te zien is staat het water in die ton nu tot bovenaan, net onder de noodoverloop. Betekende echter ook dat ik het afvoersysteem in de regenpijp opnieuw moest aanpassen, omdat de toevoer uit de regenpijp nu ook een stuk lager komt.


In de tweede regenton staat het water ook tot bovenaan. Op deze manier kunnen we dus vanaf nu in de tuin regenwater uit beide tonnen putten.


Zou dus genoeg moeten zijn voor de droge periode die nu gaat beginnen.

De zon is deze ochtend in ieder geval alvast van plan om er een mooie zonnige dag van te maken!Vandaag blijft het overwegend droog en gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. ’s Namiddags worden de opklaringen stilaan breder. De maxima schommelen tussen 18 en 23 graden. De wind waait eerst nog zwak uit veranderlijke richtingen en later matig uit het noordoosten.

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.