Zwaar onweer boven Wirtzfeld

Eerst dachten we er nog langs te komen, maar in de loop van deze namiddag heeft een zwaar onweer gewoed pal boven Wirtzfeld. Diverse straten beneden in het dorp staan onder water, en ook in Büllingen en Bütgenbach moesten de brandweerkorpsen uitrukken.

Ik had net gisteren twee nieuwe regentonnen bij ons witte tuinhuisje geplaatst, elk met een capaciteit van 300 liter, elk voor 10 m2 dakoppervlakte, en deze liepen halverwege het onweer al over, dus toen was er al meer als 30 liter water per m2 gevallen. Denkelijk hebben we een regenrekord in onze pluviometer in Wirtzfeld…

Tussenmeting: tot 18,00 uur is er hier 117 liter per vierkante meter gevallen, en dat was dus op ongeveer 3 uur tijd!

Morgen preciese metingen over de juiste hoeveelheden die er hier in 24 uur gevallen zijn…

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.