Zondag, 27 Juli 2008: Kermis in Wirtzfeld

Nog even melden dat we dus gisteren in 24 uur in totaal 1193 ml regen in de pluviometer konden noteren, oftewel 119,3 liter per m2. Meer berichten en foto’s over het noodweer staan al vermeld op de website bij de vorige berichten…

Ondanks de stortbuien van gisteren viert Wirtzfeld vandaag en morgen Kermis, en de dag begint alvast zonnig. Ik denk dat er voorlopig ook geen regen meer komt, de hemel is gisteren “uit”geregend…

Iedereen prettige Zondag!

Het weerbericht:

Zondagochtend is het nevelig met kans op plaatselijke mist. Opklaringen en wolken wisselen elkaar af. In de voormiddag blijft het meestal droog maar na de middag worden er opnieuw lokale onweders gevormd met op sommige plaatsen veel neerslag. Over het westen blijft het wellicht droger.

De maxima schommelen tussen 22 graden aan zee en 29 graden in de Kempen.

Geplaatst in Zomer 2008.

3 reacties

 1. Hallo Hubert

  Hier in het Antwerpse hebben we gisteren geen druppel regen gezien, en tot op dit ogenblik blijft het mooi en onbewolkt. Themperatuur en barometer lopen terug op. Afgelopen nacht tot na 23:00 uur in de tuin gezeten met een vrienden en een verfrissing.
  Gebeurt niet zo vaak dat we zo laat in de tuin kunnen blijven nagenieten.
  Hebben jullie, en Fons uit Landen de lotgevallen gevolgd op http://www.atv.be van de moedige fietsers welke nu al 2 afleveringen na elkaar (donderdag “tourné général) onderweg zijn vanuit Vlaanderen naar Hotel International in Buellingen ?
  Geniet nog van de zonninge zondag en de kermis (met Brussels wafels , smoutebollen, lakmans , of is dat er bij jullie niet bij ?) en de pig roasting ????

  Groetjes

  Jos

  Jos, Belgie is klein en toch groot: jullie geen regen, wij een regenrekord! Pig roasting was in Wirtzfeld een feest eind augustus, maar dat wordt dus niet meer gedaan, te weinig animo van de vrijwilligers…

 2. Hubert,

  Ik kan melden dat wij gisteren onderweg waren … Wij vertrekken thuis meestal rond een uur of half negen (’s avonds).
  Kan je je dat voorstellen van voor Tongeren tot in Bercy tegen max. 70 km/uur op de autostrade.
  We waren onderweg nog ergens op een parking gestopt, maar Ron zag de bui hangen en zei: we rijden verder want voorbij Luik zijn er opklaringen … en hij zette zijn tocht dapper verder!
  Elke wagen had zijn mistlichten op want zo slecht was het zicht, en de ruitenwisser op het snelts.
  ’s Avonds heb ik nog met mijn ouders gechat en idd daar was tot toen nog geen druppel gevallen, ’t was inmiddels half elf.
  Voor vandaag ziet het er zo goed niet uit, Jos. Ik heb net op de buienradar gekeken, en volgens mij gaat de Kempen en Antwerpen er straks van langs krijgen. Wij zitten er momenteel midden in.

  En Jos … het verhaal ‘Hotel International’ heb ik nog niet helemaal gevolgd. Maar dat zal ik heus doen.

  Ron heeft momenteel verlof en we zijn hier tot woensdagavond.
  Vrijdag trouwt mijn ex en er is een groot feest gepland, dus donderdag ga ik helpen en vrijdag feesten.
  Zondag vieren we nog de verjaardag van een vriendin en dan komen we maandag weer terug naar ons knus nestje.

  Groetjes en nog een prettige zondag.
  Marlies en Ron

 3. Dag Hubert en Jos & Suzy,

  Ik ben naar de reportage op ATV gaan kijken, dat is een heel onderneming met twee man zit ge altijd in de wind en dan nog niet het gemakkelijkste parkoers genomen met de Redoute. Bij onze trip naar Stadtkyll waren we met 14 man, zodat regelmatig kon gewisseld worden aan de kop. Vanaf Sankt-Vith kwamen er toch wel verscheidene kuitenbijters, heel onverwacht was er dan in Atzerath een zéér gewardeerde pitstop bij Marlies en Ron. Er wordt nog steeds met veel lof over gesproken en zij durven zelfs vragen of ik nog zulke adressen weet.
  Wat de regen betreft de laatste dagen, zijn we hier in Landen ontsnapt aan de ergste buien, wat niet kan gezegd worden van de buurdorpen Velm en Gingelom.
  Groeten aan allen,
  Christiane en Fons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.