Dinsdag, 29 Juli 2008

Gisteren hebben wij in Wirtzfeld geluk gehad en zijn de onweersbuien eens een keertje aan de Duitse grens voorbijgetrokken. Ook de komende dagen zal het wisselvallig blijven met regelmatig een bui, maar de temperaturen blijven hoog. Vooral Donderdag zou het erg warm worden.

Door het onzekere weer kan ik nog altijd niet beginnen aan het werken aan de voegen van de trap naar de voordeur, want met de heftige regenval zou het werk snel teniet gedaan worden als het voegwerk nog niet droog zou zijn. Moet dus blijven liggen tot er een langere droge periode komt. Maar ik heb nog werk aan de trap bij het appartement, waar ik een afvoergoot wil installeren in het terras om het teveel aan water bij zware regenval beter af te kunnen voeren.

De zware plensbui van afgelopen weekend heeft net geen overstroming veroorzaakt, maar veel heeft het niet gescheeld, dus daar wil ik voor een eventueel volgende keer beter op voorbereid zijn. Immers, het wordt nu wel duidelijk dat wij veel vaker met zulke zware regenval te maken zullen krijgen, en dat heeft allemaal te maken met de klimaatverandering!
Dat werkje moet nu snel gebeuren, want gisteren zijn onze gasten uit Den Haag vertrokken, en Donderdag komen de volgenden al!

Vandaag trekken regen en buien van zuidwest naar noordoost. Vanuit het zuidwesten wordt het geleidelijk droog. In het centrum en na de middag vooral in het oosten kunnen er zich echter felle onweders ontwikkelen. Maxima van 22 tot 26 graden.

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.